a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

The Sign Sauvignon & Sauvignon Sec 2023

Evaluare:
100% of 100

Acest asamblaj de semnătură creat din 70% Sauvignon Blanc și 30% Cabernet Sauvignon se prezintă în pahar într-o splendidă culoare verzuie, eliberând arome proaspete de sparanghel și agrișe. În gust simțim din plin vioiciunea senzațiilor de grepfrut și agrișe, cu o corpolență medie ce etalează un echilibru perfect între cele două soiuri.

Recomandăm asocierile culinare cu pește și legume la grătar, carne de pui, paste cu fructe de mare, brânzeturi alese sau sushi.

62,00 Lei
în stoc
SKU
sauv-sauv
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
12

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2023

Soi de struguri:

 • Cabernet Sauvignon
 • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

13%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Pincomet Rosé 2023 Sec
Orange Wine Sec 2021

Detalii

Colecție

Pentru cupajul Sauvignon & Sauvignon, oenologul Stephen Donnelly a ales să unească două soiuri înrudite genetic. Părintele Sauvignon Blanc și copilul Cabernet Sauvignon se contopesc în pahar într-o simfonie a simțurilor care permite fiecărui soi să-și exprime propriul caracter. Sauvignon & Sauvignon s-a afirmat în timp record pe piața vinurilor românești, în doar câțiva ani de la lansare reușind să obțină multiple medalii de aur la cele mai prestigioase competiții internaționale.

Soi

Supranumit "Regele Strugurilor" de către iubitorii de vinuri, se spune despre Cabernet Sauvignon că ar fi apărut pentru prima dată în regiunea Aquitaine din Franța. În anul 1997, un grup de cercetători americani a descoperit că soiul s-a născut de fapt ca urmare a încrușișării naturale dintre Sauvignon Blanc și Cabernet Franc. Cabernet Sauvignon este prin excelență un soi de vin roșu, dar pentru Sauvignon & Sauvignon oenologul cramei Budureasca a pregătit ceva special: vinificarea sa în alb. 

Terroir

Anul 2023 a adus multe provocări în viile noastre, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate pe timpul verii. Pentru a produce acest cupaj de clasă premium, am tăiat manual din vie doar cei mai buni ciorchini, din parcelele noastre dispuse pe terase la altitudini de peste 300 de metri. În aceste zone, solurile sunt predominant argiloase și nisipoase, cu un conținut ridicat de minerale și calcar. Astfel, toate condițiile de climă și sol oferă strugurilor nutrienții necesari pentru a concentra în fruct cantitatea dorită de zaharuri naturale și aciditate.

Detalii de vinificație

Strugurii de Sauvignon Blanc au fost macerați pe pielițe până la 24 de ore. Mustuiala a fermentat la o temperatură de circa 15°C și a fost lăsată pe drojdii un timp îndelungat, aplicându-se periodic batonaj pentru a mixa drojdiile în masa de vin și a obține arome mai complexe. În schimb, Cabernet Sauvignon a avut parte de o vinificare în stil fresh, cu două săptămâni de fermentare fără contact cu pielițele, pentru a avea un must clar și incolor. La final, cele două vinuri au fost amestecate, oenologii având grijă să obțină echilibrul ideal între structură și arome.

Review-uri 11

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.