a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Sauvignon Blanc Sec 2023

Evaluare:
100% of 100

La turnarea în pahar, suntem întâmpinați de un vin galben-verzui cu reflexii străvezii. Aromele denotă accente complexe de fructul pasiunii și fenicul, cu un gust dominat de agrișe coapte și o aciditate curată ce persistă agreabil pe palatin. Vinul a atins un echilibru excelent și un postgust uimitor.

Se poate combina oricând cu pește de captură și legume la grătar, creveți în sos de unt, paste quattro formaggi și brânză de capră.

105,00 Lei
în stoc
SKU
orig-sb
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
21

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2023

Soi de struguri:

 • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Reserve Sec 2018 în cutie neagră de colecție.
Origini Fetească Neagră Sec 2018
Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018

Detalii

Colecție

Colecția Origini reunește vinuri exclusiviste, create în catități limitate doar în cei mai buni ani de recoltă, folosind struguri culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Simbolul acestei game este șarpele cu cap de lup, drapelul de luptă al dacilor, ce apare încolăcit în jurul strugurelui nobil. Vinurile roșii din colecția Origini sunt învechite integral timp de minimum un an în baricuri de stejar.

Soi

Sauvignon Blanc a apărut pentru prima dată în celebra regiune Bordeaux din Franța. Soiul se bucură de un renume global, fiind apreciat datorită vinurilor savuroase pe care le creează. Vinurile obținute din Sauvignon Blanc sunt consumate de obicei tinere și nu sunt învechite în baricuri de stejar. Câteva dintre aromele tipice soiului sunt cele de fructe tropicale, grepfrut, piersică, agrișe, sparanghel, busuioc sau iarbă proaspătă.

Terroir

Strugurii de Sauvignon Blanc preferă un terroir cu o climă moderat-răcoroasă, fără căldură în exces, pentru a evita supracoacerea boabelor, ce poate duce la obținerea unor vinuri prea alcoolizate. Pentru a obține acest vin de colecție superioară, am ales să culegem strugurii dintr-o parcelă specială aflată la 170 de metri altitudine, unde solurile sunt un amestec fertil format din cernoziomuri și argile. Recoltarea strugurilor din vie s-a făcut după atingerea potențialului maxim. 

Detalii de vinificație

Strugurii sunt desciorchinați și macerați pe pielițe timp de 12-24h, pentru a extrage mai multe arome. Apoi sunt presați la rece, iar mustul este lăsat să se limpezească. După limpezire, amestecul format din pulpa strugurilor depus la baza rezervorului (burbă) se transportă într-un rezervor mic. Aici, vinul are parte de o a doua macerare, la 8°C timp de 7-10 zile, partea lichidă fiind apoi fermentată la temperaturi de 14-15°C cu drojdii selecționate timp de aproximativ două săptămâni.

Review-uri 2

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.