a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Sauvignon Blanc Sec 2021

Evaluare:
100% of 100

La turnarea în pahar, suntem întâmpinați de un vin galben-verzui cu reflexii străvezii. Aromele denotă accente complexe de fructul pasiunii și fenicul, cu un gust dominat de agrișe coapte și o aciditate curată ce persistă agreabil pe palatin. Vinul a atins un echilibru excelent și un postgust uimitor.

Se poate combina oricând cu pește de captură și legume la grătar, creveți în sos de unt, paste quattro formaggi și brânză de capră.

105,00 Lei
stoc epuizat
SKU
orig-sb

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Shiraz Sec 2018
Origini Reserve Sec 2018 în cutie neagră de colecție.
Origini Reserve Sec 2018

Detalii

Colecție

Colecția Origini reunește vinuri exclusiviste, create în catități limitate doar în cei mai buni ani de recoltă, folosind struguri culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Simbolul acestei game este șarpele cu cap de lup, drapelul de luptă al dacilor, ce apare încolăcit în jurul strugurelui nobil. Vinurile roșii din colecția Origini sunt învechite integral timp de minimum un an în baricuri de stejar.

Soi

Sauvignon Blanc a apărut pentru prima dată în celebra regiune Bordeaux din Franța. Soiul se bucură de un renume global, fiind apreciat datorită vinurilor savuroase pe care le creează. Vinurile obținute din Sauvignon Blanc sunt consumate de obicei tinere și nu sunt învechite în baricuri de stejar. Câteva dintre aromele tipice soiului sunt cele de fructe tropicale, grepfrut, piersică, agrișe, sparanghel, busuioc sau iarbă proaspătă.

Terroir

Din punctul de vedere al terroir-ului, Sauvignon Blanc preferă condițiile moderat răcoroase, fără căldură în exces, pentru a evita supracoacerea boabelor, care are un efect negativ asupra aromelor și poate duce la obținerea unor vinuri prea alcoolizate. De aceea, la Crama Budureasca, am decis să plantăm vițe de Sauvignon Blanc în parcelele noastre terasate. Astfel, sub influența benefică a curenților nocturi de aer mai rece, strugurii s-au maturat în ritmul dorit.

Detalii de vinificație

Ca de obicei pentru vinurile din colecția Origini, s-a colectat doar mustul ravac pentru acest vin, obținut prin scurgere gravitațională. Fermentația alcoolică s-a făcut la temperaturi de 10-12°C cu drojdii speciale, vinul fiind apoi lăsat pe drojdii timp de 60 de zile. În această perioadă, s-a aplicat periodic batonaj sub ghidarea oenologilor (amestecarea drojdiilor în masa de vin), pentru a putea obține o textură cremoasă și mai multă complexitate aromatică. 

 

Review-uri 2

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.