Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Sauvignon Blanc Sec 2021

Nota acordată:
100% of 100

La turnarea în pahar, suntem întâmpinați de un vin galben-verzui cu reflexii străvezii. Aromele denotă tușe complexe de fructul pasiunii și fenicul, cu un gust dominat de agrișe coapte și o aciditate curată ce se simte agreabil pe palatin. Vinul a atins un echilibru excelent și are un postgust persistent.

Cel mai bine se poate combina împreună cu pește și legume la grătar, creveți în sos de unt cu lime, paste quatro formaggi sau brânză de capră.

80,00 Lei
în stoc
SKU
orig-sb
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
16

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018
Origini Fetească Neagră Sec 2018
Origini Muscat Ottonel Dulce 2016

Detalii

Despre soi & terroir

2021 a fost un an complicat în viile Budureasca pentru strugurii de Sauvignon Blanc, din cauza secetei și a fluctuațiilor mari de temperatură, aspecte nefavorabile pentru soi. Însă provocările climatice nu ne-au împiedicat să obținem acest vin din colecția Origini alegând doar cei mai sănătoși struguri.

Din punct de vedere al terroir-ului, Sauvignon Blanc preferă medii climatice moderat-răcoroase, fără căldură în exces, pentru a evita coacerea prea rapidă a boabelor, care poate avea un efect negativ asupra aromelor. De aceea, la Crama Budureasca, am ales să plantăm strugurii de Sauvignon Blanc în zonele noastre deluroase, fapt ce a favorizat prezența influențelor răcoroase necesare pentru a obține un vin cu arome intense.

Particularități de vinificație

Pentru obținerea acestui vin, am selectat din viile noastre cei mai buni struguri de Sauvignon Blanc și am folosit doar mustul ravac, obținut prin presarea liberă a strugurilor. O atenție deosebită a fost acordată limitării expunerii la oxigen în timpul presării pentru a împierdica oxidarea mustului.

Fermentația alcoolică a avut loc la temperaturi scăzute de circa 10-14°C, vinul fiind apoi lăsat pe drojdii timp de 60 de zile. În această perioadă, s-a aplicat periodic procedeul numit batonnage sub supravegherea oenologilor (amestecarea drojdiilor în masa de vin), pentru a putea obține mai multă corpolență și complexitate aromatică. Sauvignon Blanc Origini este un vin premiat al cramei noastre, obținând inclusiv marea medalie de aur la Mondial de Bruxelles în anul 2015.

Review-uri 2

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.