Produsul a fost adăugat in coșul tău.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Sauvignon & Sauvignon Sec 2020 – Ediție Limitată

În pahar, acest asamblaj excepțional din Sauvignon Blanc și Cabernet Sauvignon se revarsă eliberând arome proaspete de fructe tropicale și flori de vară. Gustul încântă prin voiciunea senzațiilor citrice și erbacee. Un vin proaspăt, elegant, ce etalează un echilibru perfect între cele două soiuri din care a fost creat.

Recomandăm asocierile culinare cu pește cu legume la grătar, paste cu fructe de mare, brânzeturi alese sau sushi.

25%
45,00 Lei 33,75 Lei Economisești 11.25 lei
în stoc
SKU
sauv-sauv
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
7

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Brut / Sec

An de recoltă:

2020

Soi de struguri:

 • Cabernet Sauvignon
 • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0.75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

monthly-offer

Detalii

Despre soi & terroir

Pentru acest vin am ales să unim două soiuri înrudite și diferite – Sauvignon Blanc & Cabernet Sauvignon. Despre Sauvignon Blanc se zice că a apărut pentru prima dată în Valea Loarei, situată în regiunea Bordeaux din Franța, fiind binecunoscut pentru vinurile proaspete și crocante pe care le creează. Aromele și gustul caracteristice pentru Sauvignon Blanc sunt bazate de obicei pe variații de fructe tropicale și citrice.

În schimb, Cabernet Sauvignon s-a născut din împerecherea dintre Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Soiul este aproape exclusiv folosit pentru obținerea de vinuri roșii, dar noi am găsit în Cabernet Sauvignon candidatul ideal pentru a conferi acestui asamblaj alb note pământii și senzații erbacee, transformând vinul într-o licoare elegantă și inedită.

Particularități de vinificație

Oenologul Cramei Budureasca, Stephen Donnelly, a avut o idee cu adevărat inspirată. Să aducă împreună două soiuri înrudite genetic – părintele Sauvignon Blanc și copilul Cabernet Sauvignon – într-un asamblaj ce va permite fiecărui soi să își exprime propria personalitate.

Pentru crearea acestui vin eliberat în ediție limitată, am selectat strugurii din parcele ale viilor noastre ce s-au bucurat de excelente condiții de climă și sol. În procesul de vinificare a vinului, am folosit doar mustul ravac, obținut prin scurgere gravitațională fără presarea boabelor. Cele două musturi au fost filtrate imediat, apoi au fost amestecate în același tanc de inox, fiind înnobilate cu drojdii selecționate de vinuri albe. Fermentarea s-a realizat apoi timp de trei săptămâni la o temperatură constantă de aproximativ 16°C.

Recenzii

Ai încercat acest produs și vrei să ne împărtășești părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.

Product Attachment

Îți recomandăm și alte vinuri similare