Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Sauvignon & Sauvignon Sec 2021 Ediție Limitată

Nota acordată:
100% of 100

Acest asamblaj de semnătură creat din 70% Sauvignon Blanc și 30% Cabernet Sauvignon se prezintă în pahar într-o splendidă culoare verzuie, eliberând arome proaspete de sparanghel și agrișe. În gust simțim din plin vioiciunea senzațiilor de grepfrut și agrișe, cu o corpolență medie ce etalează un echilibru perfect între cele două soiuri.

Recomandăm asocierile culinare cu pește și legume la grătar, carne de pui, paste cu fructe de mare, brânzeturi alese sau sushi.

48,00 Lei
în stoc
SKU
sauv-sauv
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Cabernet Sauvignon
 • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Detalii

Despre soi & terroir

Pentru acest vin, am ales să unim două soiuri înrudite genetic – Sauvignon Blanc și Cabernet Sauvignon. Despre Sauvignon Blanc se spune că a apărut prima dată în Franța, mai exact în Valea Loarei din regiunea Bordeaux. Soiul este apreciat peste tot în lume, pentru că oferă vinuri proaspete și crocante, cu o aciditate vibrantă. Aromele și gustul caracteristice pentru Sauvignon Blanc sunt bazate de obicei pe fructe tropicale și citrice, exprimând deseori particularitățile terroir-ului.

Cabernet Sauvignon înseamnă în limba română „Cabernet Sălbatic”. Soiul a apărut în regiunea Aquitaine din Franța, iar în 1997 un grup de cercetători americani a aflat că provine din împerecherea naturală dintre Sauvignon Blanc și Cabernet Franc. Cabernet Sauvignon este, prin excelență, un soi de vin roșu, dar pentru Sauvignon & Sauvignon am ales să-l vinificăm în alb. Așa am reușit să obținem în vin note pământii și senzații erbacee de un nivel cum numai Cabernet Sauvignon poate oferi.

Particularități de vinificație

Oenologul Cramei Budureasca, Stephen Donnelly, a unit în acest asamblaj de ediție limitată două soiuri înrudite genetic, părintele Sauvignon Blanc și copilul Cabernet Sauvignon. Pentru crearea vinului, am ales doar struguri din parcele situate în zona terasată a viilor noastre, care beneficiază de soluri fertile calcaroase și schimburi de temperatură zi-noapte foarte prielnice. În plus, în procesul de vinificare am folosit exclusiv mustul ravac, considerat cel mai calitativ must pentru că se colectează prin scurgere gravitațională, fără presarea boabelor.

Strugurii de Sauvignon Blanc au fost macerați pe pielițe până la 24 de ore. Mustuiala a fermentat la temperaturi scăzute de 15°C, apoi a fost lăsată pe drojdii timp de un an, aplicându-se periodic batonaj pentru a mixa drojdiile în masa de vin și a obține arome mai intense. În schimb, Cabernet Sauvignon s-a vinificat în stil fresh. Fermentarea a durat două săptămâni fără contact cu pielițele, pentru a obține un must limpede, fără a extrage culoare. La final, cele două vinuri au fost asamblate, oenologii având grijă să stabilească echilibrul dorit între structură și arome.

Comentarii 5

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.