Premium Sauvignon Blanc Sec 2022
Vinul ne întâmpină în pahar cu o seducătoare culoare galben-pai pal. Aromele primare sunt bazate pe note vegetale de sparaghel și accente de agrișe coapte, în timp ce gustul plăcut ne delectează cu grepfruit copt și aceleași agrișe. Aciditatea proaspătă pe palatin și postgustul lung și catifelat completează experiența degustării.
Recomandăm asocierile cu pește, carne de pui, fructe de mare, paste cu sosuri albe, brânzeturi fine sau preparate vegetariene.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2022
Soi de struguri:
- Sauvignon Blanc
Volum alcool:
13%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.
Soi
Sauvignon Blanc a apărut prima dată în Valea Loarei, din regiunea Bordeaux. Soiul este foarte apreciat la nivel mondial datorită vinurilor fructate și pline de aciditate vibrantă pe care le creează. Vinurile obținute din Sauvignon Blanc se consumă proaspete și de obicei nu se pretează pentru maturare în baricuri de stejar. Aromele tipice pentru soi includ fructe tropicale, grepfrut, piersică, agrișe, sparanghel, busuioc sau iarbă proaspătă.
Terroir
Soiul Sauvignon Blanc preferă un terroir dominat de o climă moderat răcoroasă și un mix de soluri argiloase și nisipoase. Este important ca strugurii să nu fie supuși unui exces de căldură, care poate duce la obținerea unui vin prea alcoolizat. În parcelele noastre terasate din zona de nord a plantației, din care provin strugurii pentru acest vin, viile de Sauvignon Blanc beneficiază de curenți de aer răcoros mai ales pe timpul nopții, împiedicând astfel coacerea timpurie a strugurilor.
Detalii de vinificație
Pentru Premium Sauvignon Blanc, am cules din vie cei mai buni struguri și am folosit doar mustul obținut prin aplicarea unei presiuni foarte delicate. Mustuiala a fost apoi macerată pe pielițe 12 ore, pentru a extrage mai multe arome, în timp ce fermentarea s-a realizat cu drojdii selecționate la temperaturi de 12-14°C timp de trei săptămâni. Pentru a păstra aromele varietale ale soiului, oenologul cramei a decis ca acest vin să nu fie maturat în baricuri de stejar.