a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Pincomet Rosé 2023 Sec

Evaluare:
100% of 100

Un rosé al serilor senine, când stelele strălucesc, împrăștiind lumină peste noi, căutătorii de comete.

Vinul ne întâmpină la turnarea în pahar cu o culoare strălucitoare roz pal, pentru a ne delecta ulterior cu aromele sale fructate și gustul irezistibil de fructe de vară. 

Se servește ideal ca atare, preferabil bine răcit. Poate fi servit oricând alături de fructe de mare, piept de pui la grătar, pește, legume caramelizate sau platouri cu brânzeturi proaspete.

62,00 Lei
în stoc
SKU
pincomet-ro
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
12

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2023

Soi de struguri:

 • Merlot
 • Pinot Noir

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Premium Cabernet Sauvignon Sec 2021 (187ml)
Mini Premium FUME Sec 2022 (187ml)
Mini Premium Merlot Sec 2018 (187ml)

Detalii

Colecție

Se spune că, atunci când nu se războiau cu popoarele inamice, vechii daci se delectau cu descoperirea misterelor cerului. Creat în spiritul acelor vremuri străvechi și punând în practică cele mai inovative tehnici de vinificație, s-a născut noul Pincomet Rosé (stilizat și πNCOMET). Pincomet Rosé este o oază de relaxare. Un vin pentru cei care vor să trăiască liber, sub cerul plin de stele strălucitoare ce își aruncă lumina peste noi, căutătorii de comete.

Soi

Strugurii folosiți în acest cupaj proaspăt provin din două soiuri de renume internațional: Merlot și Pinot Noir. Când este vinificat în rosé, franțuzescul Merlot oferă vinurilor din care este creat o structură medie și arome intense de fructe roșii coapte de vară, precum căpșune sau cireșe. De cealaltă parte, Pinot Noir este unul dintre cele mai potrivite soiuri pentru obținerea vinurilor rosé, datorită structurii catifelate și a acidității vibrante.

Terroir

Pentru a obține Pincomet Rosé, viticultorii de la Crama Budureasca au selecționat manual strugurii de Merlot și Pinot Noir din parcele aflate în zone distincte ale viilor noastre, la altitudini de 170m (Pinot Noir) și 200m (Merlot). În aceste parcele, solurile de profil argilos și nisipos sunt foarte bogate în minerale esențiale pentru creșterea viței-de-vie. Culesul s-a făcut chiar înainte de atingerea maturității depline, pentru ca strugurii să aibă în fruct o aciditate naturală ridicată.

Detalii de vinificație

Strugurii nobili de Merlot și Pinot Noir au fost pregătiți pentru presare cu ajutorul tehnologiei pe bază de ultrasunete. Apoi au fost presați direct și fermentați la 15°C timp de trei săptămâni. Pentru acest vin, nu s-a efectuat deloc macerare pe pielițe, scopul onologului fiind acela de a păstra prospețimea aromelor și de a nu extrage din coajă prea multă culoare și taninuri amărui. La final, o cantitate redusă de CO₂ a fost adăugată în vin pentru a exalta aromele și a conferi o aciditate crocantă.

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.