a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Chardonnay Sec 2022

Evaluare:
84% of 100

În pahar vinul se revarsă într-o culoare vibrantă galben pai, cu arome pătrunzătoare de banane și accente de pepene galben. Gustul rotund și dulce se armonizează foarte bine cu finalul lung și cremos.

Chardonnay din colecția Premium este companionul perfect pentru somon la grătar, fructe de mare, paste în sos cremos, risotto cu legume sau platouri de brânzeturi semi-moi, precum gouda și mozzarella.

53,00 Lei
în stoc
SKU
prem-ch
 • - 15%
  Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 45,05 Lei
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
11

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Chardonnay

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Premium Sauvignon Blanc Sec 2019 (187ml)
Mini Premium Zenovius Sec 2018 (187ml)
Premium Zenovius Sec 2021

Detalii

Colecție

Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.

Soi

Chardonnay a apărut inițial în regiunea Burgundia din Franța și este cel mai popular soi de vinuri albe. Este un soi nepretențios, de mare rafinament, ce creează de obicei vinuri seci corpolente, cu textură cremoasă și o aciditate potrivită. Aromele tipice Chardonnay-ului sunt cele de papaya, mere verzi, pere, coajă de lămâie, ananas, dar și accente de vanilie datorate fermentării în baricuri din stejar.

Terroir

Pentru vinurile albe din colecțiile superioare, folosim struguri din parcelele noastre poziționate în zona terasată a plantației, aflate la altitudini de peste 300 de metri. Aici, curenții de aer care se formează pe timpul nopții răcoresc strugurii de Chardonnay, încălziți sub soarele arzător din timpul zilelor foarte călduroase. Acest schimburi de temperatură între zi și noapte ajută strugurii să se matureze într-un ritm mai lent și să asimileze în fruct raportul corect între zahăr și aciditate.

Detalii de vinificație

Strugurii au fost presați delicat pentru a extrage cel mai calitativ must. Apoi vinul a fermentat timp de aproximativ 14 zile la temperatură controlată împreună cu drojdii special alese, aplicându-se periodic batonaj (mixarea drojdiilor în compoziția vinului pentru o structură mai cremoasă și arome mai intense). După finalizarea fermentării, 50% din cantitatea de vin a fost maturată în baricuri de stejar românesc și american vreme de șase luni de zile.

Review-uri 5

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.