Premium Chardonnay Sec 2021
În pahar vinul se revarsă într-o culoare vibrantă galben pai, cu arome pătrunzătoare de banane și accente de pepene galben. Gustul rotund și dulce se armonizează foarte bine cu finalul lung și cremos.
Chardonnay din colecția Premium este companionul perfect pentru somon la grătar, fructe de mare, paste în sos cremos, risotto cu legume sau platouri de brânzeturi semi-moi, precum gouda și mozzarella.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 40,80 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
- Orange
- Mix
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
An de recoltă:
2021
Soi de struguri:
- Chardonnay
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Dacă în cazul strugurilor negri Cabernet Sauvignon este regele, pentru soiurile albe regina ar trebui să fie Chardonnay. Este un soi nepretențios, de mare rafinament ce deseori dă naștere unor vinuri cu un gust echilibrat, corpolență medie spre mare și aciditate potrivită.
Strugurii de Chardonnay se adaptează relativ ușor la diferite medii climatice, găsind condiții ideale și în Dealu Mare, viile Budureasca. La crama noastră obținem vinuri premium din Chardonnay cu o aciditate proaspătă, mineralitate plăcută și o varietate de arome bazate pe măr, piersică, ananas sau papaya, completate de accente complexe datorate fermentării parțiale în baricuri din stejar.
Particularități de vinificație
Recolta anului 2021 a fost excelentă pentru Chardonnay în viile Budureasca. Strugurii nobili care fac parte din componența acestui vin au fost culeși și selecționați manual, la atingerea maturității lor depline, aurii și translucizi. Aceștia au provenit de pe parcele diferite, fiecare având un microclimat specific care a contribuit din plin la caracterul final al vinului.
După atenta selecție a strugurilor, aceștia au fost presați cu atenție pentru extrage cel mai bun must. Ulterior, pentru a obține o mai mare intensitate aromatică, o cantitate de aproximativ 50% din acest vin a fost fermentată în butoaie de stejar american și românesc. Astfel, Premium Chardonnay a dobândit structura și complexitatea râvnite de către oenolog.