Produsul a fost adăugat in coșul tău.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Chardonnay Sec 2020

Evaluarea ta:
93% of 100

În pahar întâlnim o licoare galben pai, cu arome intense de ananas copt, banane și accente de cuișoare și stejar. Gustul se simte cremos și ne amintește de piersici coapte. Stejarul franțuzesc în care a fost fermentat și maturat cinci luni a donat vinului un final prelung și mătăsos.

Companionul ideal pentru somon la grătar, fructe de mare, paste în sos cremos, risotto cu legume sau brânzeturi moi.

45,00 Lei
în stoc
SKU
prem-ch
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
9

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Brut / Sec

An de recoltă:

2020

Soi de struguri:

 • Chardonnay

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0.75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Set cadou Miniaturi Premium Sec 187 ml
Premium Zenovius Sec 2018
Premium Tămâioasă Românească Sec 2019

Detalii

Despre soi & terroir

Dacă în cazul strugurilor negri Cabernet Sauvignon este regele, pentru soiurile albe regina ar trebui să fie Chardonnay. Este un soi nepretențios, de mare rafinament ce deseori dă naștere unor vinuri cu un gust echilibrat, corpolență medie spre mare și aciditate potrivită.

Strugurii de Chardonnay se adaptează relativ ușor la diferite medii climatice, găsind condiții ideale și în Dealu Mare, viile Budureasca. La crama noastră obținem vinuri premium din Chardonnay cu o aciditate proaspătă, mineralitate plăcută și o varietate de arome bazate pe măr, piersică, ananas sau papaya, completate de accente complexe datorate fermentării parțiale în baricuri din stejar.

Particularități de vinificație

Recolta anului 2021 a fost excelentă pentru Chardonnay în viile Budureasca. Strugurii nobili care fac parte din componența acestui vin au fost culeși și selecționați manual, la atingerea maturității lor depline, aurii și translucizi. Aceștia au provenit de pe parcele diferite, fiecare având un microclimat specific care a contribuit din plin la caracterul final al vinului.

După atenta selecție a strugurilor, aceștia au fost presați cu atenție pentru extrage cel mai bun must. Ulterior, pentru a obține o mai mare intensitate aromatică, o cantitate de aproximativ 50% din acest vin a fost fermentată în butoaie de stejar american și românesc. Astfel, Premium Chardonnay a dobândit structura și complexitatea râvnite de către oenolog.

Recenzii 3

Ai încercat acest produs și vrei să ne împărtășești părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.

Product Attachment

Îți recomandăm și alte vinuri similare