The Sign Shiraz Sec 2021
Un vin de culoare roșu rubiniu închis, cu arome complexe de fructe negre și note de cocos. Taninurile dulci sunt bine integrate în aromă și se datorează învechirii vinului în butoaie de stejar american timp de 12 luni de zile. Gustul intens are la bază note de mure și cireșe coapte, conducând spre un final lung și catifelat.
Perfect cu preparate fine din carne tocată sau fripturi din carne de vită, fiind excelent și cu o selecție de brânzeturi de oaie sărate cu fermitate dură sau semi-dură.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2021
Soi de struguri:
- Shiraz
Volum alcool:
14,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Colecția The Sign reunește vinuri de autor emblematice pentru piața din România. Vinurile reflectă terroir-ul deosebit al viilor Budureasca și se obțin prin tehnici inovatoare, fiind în același timp profund ancorate în tradiția regiunii Dealu Mare. Caracteristicile unice ale soiurilor locale și potențialul viilor noastre sunt valorificate la maximum, pentru a vă oferi aceste vinuri cu personalitate puternică și complexă, destinate pasionaților de vinuri clasice sau celor ce vor să exploreze diversitatea viticulturii românești.
Soi
Se spune că soiul Shiraz (sau Syrah) ar fi apărut pentru prima dată în Valea Ronului din Franța. Vinurile create din Shiraz sunt apreciate în toată lumea pentru profilul lor puternic fructat, structura robustă și țesătura bogată de taninuri. Boabele de Shiraz sunt voluminoase, bine adunate pe ciorchini compacți și mari, cu o coajă groasă ce dă naștere unor vinuri extractive de culoare roșu-violet până la rubiniu intens.
Terroir
Anul 2021 a adus condiții de climă foarte favorabile pentru strugurii negri din viile Budureasca. Pentru acest Shiraz, am cules cei mai buni struguri, plantați în parcele din regiunea nordică a plantației la altitudini de peste 250 de metri. Aici, solul este un mix fertil de cernoziomuri și argile bogate în calcar, compoziția ideală pentru strugurii din soiul Shiraz. În plus, microclimatul oferă căldura necesară pe timp de zi și importați curenți de aer ce răcoresc strugurii peste noapte, un schimb diurn ce asigură un excelent raport între zahăr și aciditate.
Detalii de vinificație
După sortarea și desciorchinarea strugurilor, s-a folosit doar mustul de primă presă, unul din semnele calității acestui vin. Apoi mustuiala a fost supusă macerației la rece, efectuată în contact cu pielițele la temperaturi controlate de 10°C, timp de cinci zile. Astfel, am obținut un vin catifelat și fructat. După o fermentare tradițională cu drojdii selecționate, licoarea a fost parțial învechită în baricuri din stejar american timp de 12 luni, pentru șlefuirea taninurilor și a buchetului.