Noble White Sec 2021
Galben auriu, cu arome de fructe tropicale și flori de iasomie provenite de la soiul Muscat Ottonel. Gustul este intens, cu multă prospețime de mango și cantalup, susținut de aciditatea plăcută moștenită de la Sauvignon Blanc. Chardonnay-ul completează acest vin prin corpolența potrivită și notele de vanilie și stejar, datorate procedeului de batonnage aplicat în timpul fermentației.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
- Orange
- Mix
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
An de recoltă:
2021
Soi de struguri:
- Chardonnay
- Sauvignon Blanc
- Muscat Ottonel
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Colecția Noble a început ca un proiect personal al oenologului nostru, Stephen Donnelly. Pentru Noble White, Stephen a ales un mix interesant din trei soiuri nobile: Chardonnay, Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel.
Chardonnay-ul a fost ales în special pentru că este un soi extrem de versatil, nepretențios și lipsit de stridențe, devenind perfect aclimatizat la condițiile din Dealu Mare. În schimb, Sauvignon Blanc a fost selectat pentru aromele tropicale, aciditatea excelentă și crocănțimea sa binecunoscută. La final, am decis să includem și puțin Muscat Ottonel, un soi temperamental, doar foarte aromat, cu aciditate scăzută.
Particularități de vinificație
Pentru realizarea acestui vin am cules strugurii la momente diferite din cele mai bune parcele. Recoltarea s-a făcut după ce strugurii au atins maturitatea deplină, beneficiind de minimum 2000 de ore de soare pe parcursul anului.
Zahărul acumulat de boabele de struguri în mod natural a făcut posibilă obținerea unui nivel alcoolic mediu și a unei structuri complexe. Prin Noble White, oenologul nostru a dorită să creeze un vin alb cu o personalitate unică, în care fiecare soi să contribuie cu propriile sale caracteristici varietale. Vinificarea s-a desfășurat separat pentru fiecare varietate, la temperaturi controlate, acordându-se o atenție sporită pentru a obține un echilibru perfect între cele trei soiuri.