a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Noble White Sec 2021

Evaluare:
100% of 100

Galben auriu, cu arome de fructe tropicale și flori de iasomie provenite de la soiul Muscat Ottonel. Gustul este intens, cu multă prospețime de mango și cantalup, susținut de aciditatea plăcută moștenită de la Sauvignon Blanc. Chardonnay-ul completează acest vin prin corpolența potrivită și notele de vanilie și stejar, datorate procedeului de batonnage aplicat în timpul fermentației.

81,00 Lei
în stoc
SKU
noble-wh
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
16

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Chardonnay
 • Sauvignon Blanc
 • Muscat Ottonel

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Noble White Sec 2021 (187ml)
Mini Noble Five Sec 2020 (187ml)
Noble Five Sec 2019 în cutie neagră de colecție

Detalii

Despre soi & terroir

Colecția Noble a început ca un proiect personal al oenologului nostru, Stephen Donnelly. Pentru Noble White, Stephen a ales un mix interesant din trei soiuri nobile: Chardonnay, Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel.

Chardonnay-ul a fost ales în special pentru că este un soi extrem de versatil, nepretențios și lipsit de stridențe, devenind perfect aclimatizat la condițiile din Dealu Mare. În schimb, Sauvignon Blanc a fost selectat pentru aromele tropicale, aciditatea excelentă și crocănțimea sa binecunoscută. La final, am decis să includem și puțin Muscat Ottonel, un soi temperamental, doar foarte aromat, cu aciditate scăzută.

Particularități de vinificație

Pentru realizarea acestui asamblaj alb, viticultorii au cules strugurii la momente diferite, în funcție de evoluția fiecărui soi. Am recoltat ciorchinii cei mai sănătoși din cele mai bune parcele ale noastre, situate în nordul plantației unde solurile sunt predominant argiloase și calcaroase. Tipul de sol și clima mai răcoroasă au făcut ca strugurii să atingă maturitatea deplină mai târziu, ceea ce ne-a permis să obținem un vin cu arome mai intense și mai bogate.

Zahărul natural acumulat de boabele de struguri a dat naștere unui nivel alcoolic mediu și a unei structuri complexe. Prin Noble White, oenologul nostru a creat un vin cu o personalitate unică în care fiecare soi a contribuit cu propriile sale caracteristici varietale. Vinificarea s-a desfășurat separat pentru fiecare dintre cele trei soiuri, cu fermentare la 10-12°C, în timp ce asamblarea finală a vinurilor s-a bazat pe atingerea echilibrului perfect între structură și arome.

Review-uri 7

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.