a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Noble White Sec 2022

Evaluare:
100% of 100

Galben auriu, cu arome de fructe tropicale și flori de iasomie provenite de la soiul Muscat Ottonel. Gustul este intens, cu multă prospețime de mango și cantalup, susținut de aciditatea plăcută moștenită de la Sauvignon Blanc. Chardonnay-ul completează acest vin prin corpolența potrivită și notele de vanilie și stejar, datorate procedeului de batonnage aplicat în timpul fermentației.

87,00 Lei
stoc epuizat
SKU
noble-wh

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

 • Chardonnay
 • Sauvignon Blanc
 • Muscat Ottonel

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Noble Five Sec 2020 (187ml)
Mini Noble White Sec 2022 (187ml)
Noble Five Sec 2020

Detalii

Colecție

Povestea Noble începe în 2011, cu lansarea vinului Noble Five, și continuă în 2017 cu Noble White. Colecția este copilul de suflet al oenologului Stephen Donnelly, care a visat să creeze două cupaje de mare clasă, folosind cele mai nobile soiuri de struguri din cele mai valoroase parcele ale viilor Budureasca. De la prima lor ediție și până astăzi, vinurile Noble continuă să impresioneze juriile de la cele mai prestigioase concursuri din lume.

Soi

Pentru Noble White, Stephen a ales un trident interesant, format din soiurile Chardonnay, Sauvignon Blanc și puțin Muscat Ottonel, fiecare soi având un caracter distinct și un rol bine stabilit în cadrul vinului. Chardonnay-ul oferă corpolența sa caracteristică și textura cremoasă, în timp ce Sauvignon Blanc vine cu senzații fructate, aciditate crocantă și note minerale și erbacee greu de găsit în alte soiuri. La final, cantitatea redusă de Muscat Ottonel contribuie cu puțină dulceață în gust și echilibrează aciditatea.

Terroir

Având parte de 2000 de ore de soare pe parcursul anului în viile Budureasca, cele trei soiuri de struguri au fost culese la atingerea maturității depline. S-au cules manual doar ciorchinii cei mai sănătoși, plantați în zona terasată din nordul plantației. Deși 2022 a fost un an cu condiții secetoase în vie, strugurii din această parte a plantației au beneficiat de curenți de aer răcoros pe timpul nopții, împiedicând supracoacerea lor și acumularea excesului de zahăr.

Detalii de vinificație

Zahărul natural acumulat de boabele de struguri a dat naștere unui nivel alcoolic ușor peste mediu și a unei structuri complexe. Prin Noble White, oenologul nostru a creat un vin cu o personalitate debordantă, în care fiecare soi a contribuit cu propriile sale caracteristici varietale. Cele trei soiuri au fermentat în tancuri de inox, la temperaturi controlate de 10-12°C, cu batonaj aplicat în cazul vinului Chardonnay. Deși vinul nu a fost baricat în stejar, este un bun candidat pentru învechire la sticlă, un aspect mai rar întâlnit la vinurile albe.

 

 

Review-uri 7

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.