Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Budureasca Clasic Rosé Demisec 2024
Culoare blândă, roz pal, cu arome de fragi, zmeură, cireșe sălbatice și accente fine de trandafiri. Gust plăcut de fructe de vară coapte, bine echilibrat, cu o aciditate proaspătă și un postgust lung și curat. Este un vin elegant și în același timp foarte ușor de băut.
Se servește cel mai bine ca atare sau asociat cu fructe de mare, mezeluri fine italienești, brânzeturi proaspete și salate. Se potrivește și cu gustări rapide precum chipsuri, tortilla sau diverse sendvișuri.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2024
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Pinot Noir
Volum alcool:
13,5%
Cantitate:
750 ml
Val. energetică / 100ml:
343 kJ / 82 kcal
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Vinurile din colecția Budureasca Clasic sunt proaspete, aromate și propun un raport calitate preț foarte bun. Pot fi savurate acasă, în familie, alături de prieteni sau la diverse festivități și reprezintă o îmbinare între tradiție și modernitate. Numele Budureasca este puternic ancorat în istoria românilor. În apropierea Viilor Budureasca au fost descoperite vestigii dacice vechi de mii de ani ce atestă pasiunea dacilor pentru cultivarea viței-de-vie.
Soi
În ultimii ani, vinurile rosé s-au situat în topul preferințelor românilor, pentru că oferă atât prospețimea și senzația răcoritoare a vinurilor albe, cât și un profil aromatic similar cu cel al vinurilor roșii. Toate aceste calități le fac versatile și ușor de băut. La Crama Budureasca, folosim pentru rosé-urile noastre struguri din soiuri consacrate precum Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot sau Cabernet Sauvignon, în procentaje bine alese pentru a atinge echilibrul dorit între structură și arome.
Terroir
Pentru acest rosé, strugurii negri au fost culeși la maturitate deplină din parcele diferite poziționate în zona de altitudine medie a platanției, unde solul este format dintr-un strat de 10cm de cernoziom, urmat de argilă și pietriș. Compoziția solului a contribuit la obținerea unor vinuri cu aciditate ridicată și accente minerale. Deși recolta anului 2024 a adus condiții dificile în vie, cu o vară foarte secetoasă și episoade agresive de grindină ce au cauzat scăderea producției din punct de vedere cantitativ, strugurii au atins în final un bun nivel calitativ.
Detalii de vinificație
La cramă, strugurii din cele patru soiuri au fost sortați cu atenție, desciorchinați și presați direct. Nu s-a făcut macerare pentru a nu extrage prea multă culoare și taninuri din pielița strugurilor. După presare, mustul a fost lăsat la limpezit, pentru ca apoi vinul să fie fermentat în tancuri de inox timp de două săptămâni la temperatura de 16°C împreună cu drojdii selecționate. Tipic pentru rosé-uri, vinul a avut parte de o vinificare în stil fresh, fără contact cu lemnul de stejar.