Bag in Box 2L Rosé Demisec
Culoare roz pal, cu arome puternice de fragi, zmeură și cireșe sălbatice, cu accente de trandafiri. Gust plăcut de fructe de vară coapte, foarte bine echilibrat, cu o aciditate proaspătă și un postgust lung și curat. Este un vin elegant și ușor de băut, excelent mai ales pe timp de vară la picnicuri sau grătare în aer liber.
Poate fi asociat cu preparate din carne de pasăre, în special pui grill, pește și diverse branzeturi. Este unul din vinurile care se pot degusta împreună cu snack-uri precum chipsuri, nachos sau tortilla.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2020 - 2022
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Pinot Noir
Volum alcool:
13%
Treaptă de calitate:
Vin Varietal
Cantitate:
2 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Vinurile de tip Bag in Box sunt ideale pentru consumul în familie sau alături de prieteni datorită volumului de 2L și a unui raport calitate-preț competitiv. Sistemul Bag in Box conține o pungă vidată care se comprimă pe măsură ce vinul este turnat în pahar prin apăsarea canelei de la baza cutiei. Vinurile Bag in Box 2L sunt frecvent premiate la concursurile de profil din România și au o calitate similară cu cea a vinurilor din colecția Clasic.
Soi
Trendul ultimilor ani plasează vinurile rosé printre preferatele românilor, iar motivul acestei popularități constă în versatilitatea acestui tip de vin. Un vin rosé oferă prospețimea răcoritoare a unui vin alb, împreună cu corpolența superioară și profilul aromatic de fructe roșii tipice unui vin roșu. La Crama Budureasca, am decis să producem Bag in Box 2L Rosé din soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot și Fetească Neagră.
Terroir
Pentru obținerea acestui cupaj, strugurii au fost culeși la jumătatea lunii septembrie, după atingerea maturității depline. S-au ales doar cei mai buni ciorchini, din parcele plantate la altitudini de circa 200m, aflate în secțiunea sudică a plantației noastre, bogată în soluri foarte fertile de tip cernoziom. Astfel, condițiile din viile Budureasca au oferit strugurilor nutrienții necesari pentru ca aceștia să dezvolte în fruct raportul dorit între dulceață și aciditate.
Detalii de vinificație
Strugurii din cele patru soiuri au fost sortați, desciorchinați și transportați în cramă, o atenție suplimentară fiind acordată limitării contactului cu oxigenul. Strugurii au fost ulterior presați ușor, pentru a extrage din fruct doar aromele și culoarea dorite de oenolog, fără taninurile amărui. Mustul a fost macerat pe pielițe până la 24 de ore, după care vinul a fost fermentat în rezervoare mari din inox cu drojdii selecționate la temperaturi controlate de 14°C.