Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Bristena Busuioacă Demidulce 2022

Evaluarea ta:
100% of 100

Bristena Busuioacă impresionează prin culoarea roz intens și prin aromele sale puternice de zmeură și petale de trandafir. Gustul este plin, cu senzații de dulceață de trandafiri ce completează parfumul inconfundabil al vinului. Echilibrul atins între dulceață și aciditate conduce către un final fructat, lung și plăcut.

Recomandăm servirea ca atare, dar poate fi o alegere inspirată și împreună cu deserturi dulci-acrișoare.

41,00 Lei
în stoc
SKU
brist-bb
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
8

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

 • Busuioacă

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Bristena Tămâioasă Românească Demidulce 2021 (187ml)
Mini Bristena Busuioacă Demidulce 2021 (187ml)
Bristena Tămâioasă Românească Demidulce 2021

Detalii

Despre soi & terroir

Busuioaca de Bohotin provine, așa cum o sugerează și numele, din regiunea Bohotin, aflată în sud-estul județului Iași. Este un soi foarte aromat și plin de caracter, ce oferă vinurilor din care este produs note de dulceață de trandafiri, piersică și miere de albine.

Busuioaca este și un soi destul de pretențios, fiind cultivat pe o suprafață restrânsă de doar 100 de hectare în România. Printre acestea se află și parcele noastre din viile Budureasca, din care obținem vinuri Busuioacă vinificate demidulce pentru colecția Bristena, concepută special pentru publicul feminin sau pentru amatorii de vinuri de desert.

Particularități de vinificație

La Crama Budureasca din regiunea Dealu Mare, cultivăm Busuioaca pe aproximativ șase hectare de viță de vie. Din cei mai sănătoși ciorchini, proveniți din parcele care beneficiază de o excelentă poziționare și culeși cu atenție de viticultori, obținem acest rosé foarte elegant și bine structurat.

După ce au fost presați cu grijă, strugurii au avut parte de o fermentare controlată la temperaturi scăzute timp de 3-4 săptămâni, până în momentul când aceasta a fost sistată pentru a păstra zaharurile naturale. Procesul a conferit vinului o bună armonie între aromele varietale și senzația de dulce, transformând această licoare într-un ideal digestiv sau vin de desert.

Recenzii 11

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.