a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Bristena Busuioacă Demidulce 2022

Evaluare:
100% of 100

Bristena Busuioacă impresionează prin culoarea roz intens și prin aromele sale puternice de zmeură și petale de trandafir. Gustul este plin, cu senzații de dulceață de trandafiri ce completează parfumul inconfundabil al vinului. Echilibrul atins între dulceață și aciditate conduce către un final fructat, lung și plăcut.

Recomandăm servirea ca atare, dar poate fi o alegere inspirată și împreună cu deserturi dulci-acrișoare.

43,00 Lei
stoc epuizat
SKU
brist-bb

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

 • Busuioacă

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Bristena Tămâioasă Românească Demidulce 2021
Mini Bristena Busuioacă Demidulce 2021 (187ml)
Mini Bristena Tămâioasă Românească Demidulce 2021 (187ml)

Detalii

Despre soi & terroir

Busuioaca de Bohotin este un soi românesc aromatic de struguri rosé care a apărut pentru prima dată în localitatea Bohotin din sud-estul județului Iași. Deși originar din Moldova, soiul s-a adaptat foarte bine la factorii de climă și sol din regiunea Dealu Mare, pentru că preferă pantele însorite cu expoziție sudică, condiții de care avem parte în viile Budureasca.

Busuioaca este un soi foarte aromat și plin de caracter, cu boabe mijlocii ca mărime, sferice și bine adunate pe ciorchine. Miezul fructului este crocant, incolor, cu o aromă subtilă. Caracteristicile varietale ale soiului induc note precum dulceață de trandafiri, zmeură, piersică sau miere de albine. Soiul este în același timp destul de dificil și capricios, manifestând sensibilitate la secetă și la excesul de apă din sol. Din acest motiv, se cultivă în România pe o suprafață restrânsă comparativ cu alte soiuri. 

 

Particularități de vinificație

La Crama Budureasca din regiunea Dealu Mare, cultivăm Busuioaca pe aproximativ șase hectare. Strugurii ajung la maturitatea lor deplină în a doua jumătate a lunii septembrie, tot atunci fiind și recoltați. Din cei mai sănătoși ciorchini, culeși manual din vii poziționate pe parcele din zona de sud a plantației, obținem acest rosé vinificat demidulce foarte elegant și bine structurat. 

După ce au fost presați cu atenție, strugurii au avut parte de o scurtă perioadă de macerare la rece, pentru a extrage din pielițe arome fructate și culoarea dorită de oenologi. Apoi a urmat o fermentare controlată la temperaturi scăzute timp de 3-4 săptămâni, până în momentul când aceasta a fost sistată pentru a păstra zaharurile naturale. Întreg procesul de vinificație a conferit vinului o bună armonie între aromele varietale și senzația de dulce, transformând aceast vin de desert într-un ideal aperitiv sau digestiv.

Review-uri 13

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.