Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Organic Fetească Neagră & Shiraz Sec 2022
În pahar, acest asamblaj în proporții egale creat din Fetească Neagră & Shiraz prezintă o culoare rubiniu închis și răspândește arome de cireșe coapte și fructe negre de pădure. În gustul fructat se disting plăcut taninurile coapte și dulci. Partea de Shiraz din acest vin a fost maturată șapte luni în baricuri de stejar franțuzesc.
Vinul este un bun companion pentru fripturi din carne de porc sau vită, carne tocată și platouri cu brânzeturi din lapte de oaie.
Vinul este cu închidere de tip screw-cap (capac cu filet).
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2022
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Shiraz
Volum alcool:
14%
Cantitate:
750 ml
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Am lansat colecția Budureasca Organic în anul 2015, din dorința de a le oferi clienților noștri vinuri ecologice pure și autentice. Aceste vinuri sunt create din struguri proveniți dintr-o parcelă îngrijită separat, cu vițe care nu au fost tratate cu fertilizatori, pesticide sau alte substanțe similare. Am primit toate ingredientele chiar de la Mama Natură – pământ, apă, aer și lumina soarelui. Împreună cu pasiunea noastră pentru vin, toate formează ceea ce noi numim Amprenta sufletului, simbolul colecției Organic.
Pentru acest vin, am ales un duo format din autohtona Fetească Neagră și franțuzescul Shiraz, două soiuri pline de taninuri îndrăznețe, cu coaja groasă și bogată în pigmenți. Vinurile obținute din Shiraz și Fetească Neagră sunt intens colorate, extractive și pline de arome robuste de fructe roșii sau negre. La Crama Budureasca, vițele de vie organică cu aceste soiuri se află în zonele terasate din nordul plantației, unde ciclul termic zi-noapte și solurile pe bază de calcar le oferă mediul ideal de creștere.
Particularități de vinificație
2022 a fost un an cu multe provocări în viile Budureasca, influențat de o vară extrem de călduroasă. Condițiile secetoase au accelerat creșterea strugurilor negri, care au atins potențialul deplin mai devreme. Producția la hectar a fost mai scăzută decât în alți ani de recoltă, asta și pentru că viile organice nu au fost tratate cu pesticide sau erbicide pentru a proteja strugurii de factorii externi dăunători. Cu toate acestea, spre satisfacția oenologilor noștri, strugurii au rezistat excelent la temperaturile mari și au acumulat în fruct arome generoase.
Pentru vinificarea acestui asamblaj, am cules manual struguri organici din soiurile Fetească Neagră și Shiraz, proveniți din parcele terasate poziționate la 300 de metri altitudine. Strugurii au fost presați delicat și fermentați apoi în contact cu pielițele la temperaturi de 26°C, timp de 14 zile, pentru a extrage din coajă aromele și culoarea dorite de oenologi. Fermentarea s-a realizat cu drojdii certificate de vinuri organice, iar după finalizarea procesului, partea de vin Shiraz a fost maturată șapte luni de zile în baricuri noi din stejar franțuzesc.