Premium Fetească Neagră Sec 2019
Culoare roșu cu bordură cărămizie, cu un buchet aromatic de fructe negre de pădure și tușe de condimente dulci. Pe palatin se simte plăcut, datorită gustului pătrunzător de fructe de pădure, taninurile catifelate conferind vinului o bună structură și o textură cremoasă. 50% din vin a fost maturat în baricuri de stejar american timp de 12 luni.
Merită încercat cu diverse preparate românești din carne de porc sau vită. Este excelent alături de costițe de porc la grătar cu sos barbeque.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 42,50 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
- Orange
- Mix
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
An de recoltă:
2019
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
Volum alcool:
14,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Feteasca Neagră este fără îndoială cel mai popular soi românesc, fiind cultivat în cele mai importante podgorii aflate în aproape toate regiunile țării. Soiul face parte din familia așa-numiților struguri teinturieri, însemnând că nu doar pielița este închisă la culoare, ci și pulpa fructului. Asta înseamnă că vinurile din Fetească Neagră sunt de obicei extractive și corpolente, având o structură complexă și consistentă.
Profilul aromatic și gustativ al vinurilor din Fetească Neagră ne conduce către fructe de pădure, prune uscate și condimente gen piper, scorțișoară și vanilie, în funcție de tipul de stejar folosit la maturare. Textura catifelată și finalul prelung sunt semnele distinctive ale soiului, tot așa cum sunt și taninii cărnoși și fini. Deseori, vinurile premium de Fetească Neagră arată un bun potențial de învechire la sticlă.
Particularități de vinificație
Pentru crearea acestui vin au fost aleși manual doar cei mai sănătoși ciorchini de struguri din parcelele noastre unde condițiile de climă, altitudine și sol sunt la cel mai înalt nivel. Recolta de 2018 a fost una foarte prielnică pentru soi. Culesul s-a realizat doar după ce strugurii au atins nivelul lor maxim de maturitate și calitate. Acest lucru ne permite să obținem o Fetească Neagră premiată de-a lungul timpului la concursurile internaționale din industria vinului.
În urma selecției, desciorchinării și zdrobirii strugurilor, mustul a fost fermentat în cisterne de inox timp de două săptămâni la temperatura de 29°C. După fermentația alcoolică a început fermentația malolactică, datorită căreia vinul a devenit fin și catifelat, cu taninuri mătăsoase. Când procesul de vinificație a fost finalizat, o parte din cantitatea totală a vinului a fost învechită 12 luni în baricuri de stejar. Astfel, licoarea a căpătat un plus de arome și o mai mare complexitate.