a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Fetească Neagră Sec 2020

Evaluare:
100% of 100

Culoare roșu cu bordură cărămizie, cu un buchet aromatic bazat pe prune, fructe de pădure și condimente. Pe palatin se simte plăcut, datorită gustului rotund și pătrunzător de prune uscate și stejar. Taninurile catifelate conferă vinului o structură medie și o textură cremoasă, cu un final lung, mătăsos. Vinul a fost parțial maturat în baricuri de stejar timp de 12 luni.

Merită încercat cu diverse preparate românești din carne de porc sau vită. Este excelent alături de costițe de porc la grătar cu sos barbeque.

50,00 Lei
în stoc
SKU
prem-fn
 • - 15%
  Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 42,50 Lei
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2020

Soi de struguri:

 • Fetească Neagră

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

89

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Premium FUME Sec 2020 (187ml)
Mini Premium Cabernet Sauvignon Sec 2020 (187ml)
Mini Premium Rosé Sec 2021 (187ml)

Detalii

Despre soi & terroir

Feteasca Neagră este cel mai cunoscut soi românesc și se cultivă în cele mai importante podgorii, aflate în aproape toate regiunile țării. Soiul face parte din familia strugurilor teinturieri, însemnând că nu doar pielița este închisă la culoare, ci și pulpa fructului, fapt rar întâlnit în lumea vinului. Vinurile create din Fetească Neagră sunt de obicei extractive și corpolente, având o structură complexă și consistentă, cu o cromatică ce poate varia de la roșu-violet până la nuanțe de rubiniu închis.

Evident că, fiind un soiul autohton, Feteasca Neagră s-a adaptat extrem de bine la condițiile pedoclimatice din România. Profilul aromatic și gustativ al soiului ne conduce spre fructe negre de pădure, gem de mure, prune uscate și condimente precum piper negru, scorțișoară și vanilie, în funcție de tipul de stejar folosit la maturare. Textura catifelată și finalul prelung sunt alte semne tipice ale soiului, la fel ca taniniurile fine. Vinurile din Fetească Neagră arată un bun potențial de învechire la sticlă.

Particularități de vinificație

Pentru crearea acestui vin au fost aleși manual doar cei mai sănătoși ciorchini de struguri, din parcelele noastre aflate în zona nordică a plantației, unde condițiile de climă, altitudine și sol sunt la cel mai înalt nivel. Anul 2020 a fost unul dificil, cu multe variații extreme de temperatură ce au contribuit la o producție mai scăzută ca în alți ani. Calitativ însă, strugurii au atins nivelul dorit de maturitate, permițându-ne să obținem o Fetească Neagră care are toate șansele să continue performanțele notabile obținute de acest sortiment la concursurile internaționale.

În urma presării strugurilor, mustul a fost macerat la rece pe pielițe și fermentat în cisterne de inox timp de două săptămâni la temperatura de 29°C. După fermentația alcoolică a început fermentația malolactică, datorită căreia vinul a devenit mai fin, cu taninuri mătăsoase. Când fermentația a fost finalizată, o parte din cantitatea totală a vinului a fost maturată timp de 12 luni în baricuri de stejar. Astfel, am obținut un vin cu un buchet de arome mai complex, îmbogățit ulterior de cele șase luni de învechire la sticlă în pivnița cramei.

Review-uri 6

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.