Premium Fetească Neagră Sec 2021
Culoare roșu cu bordură cărămizie, cu un buchet aromatic bazat pe prune, fructe de pădure și condimente. Pe palatin se simte plăcut, datorită gustului rotund și pătrunzător de prune uscate și stejar. Taninurile catifelate conferă vinului o structură medie și o textură cremoasă, cu un final lung, mătăsos. Vinul a fost parțial maturat în baricuri de stejar timp de 12 luni.
Merită încercat cu diverse preparate românești din carne de porc sau vită. Este excelent alături de costițe de porc la grătar cu sos barbeque.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 45,05 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2021
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
Volum alcool:
14,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.
Soi
Feteasca Neagră este probabil cel mai popular soi românesc. Soiul face parte din familia strugurilor teinturieri, care au nu doar pielița închisă la culoare, ci și pulpa fructului. Vinurile din Fetească Neagră sunt extractive și corpolente, cu taninuri consistente și bine conturate. De asemenea, Feteasca Neagră se pretează la o învechire îndelungată în baricuri de stejar. Aromele tipice sunt cele de mure, cireșe negre și fructe de pădure, cu accente de ciocolată sau de vanilie în funcție de tipul de stejar ales la maturare.
Terroir
Anul 2020 a adus una din cele mai memorabile recolte în viile Budureasca. Pentru a produce acest vin de nivel premium, am selectat din vie doar ciorchinii intacți, din parcelele noastre dispuse pe terase aflate la 300-350 de metri altitudine. Unele din vițele-de-vie plantate în această regiune au o vechime de peste 20 de ani. Avantajul principal al vițelor bătrâne este că au rădăcini ce pătrund la mare adâncime, reușind să extragă mai mulți nutrienți din sol.
Detalii de vinificație
După desciorchinarea strugurilor, am ales să recoltăm doar mustul de primă presă, considerat foarte calitativ. Macerarea și fermentarea s-au desfășurat timp de două săptămâni în cisterne de inox echipate cu sistem de recirculare a pielițelor în masa vinului, obținând o bună structură și arome intense. După fermentare, o parte din cantitatea totală a vinului a fost maturată timp de 12 luni în baricuri de stejar. Astfel, am obținut un buchet complex, îmbogățit și mai mult de cele șase luni de învechire la sticlă în pivnița cramei.