Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Fetească Neagră Sec 2020

Nota acordată:
100% of 100

Culoare roșu cu bordură cărămizie, cu un buchet aromatic bazat pe prune, fructe de pădure și condimente. Pe palatin se simte plăcut, datorită gustului rotund și pătrunzător de prune uscate și stejar. Taninurile catifelate conferă vinului o structură medie și o textură cremoasă, cu un final lung, mătăsos. Vinul a fost parțial maturat în baricuri de stejar timp de 12 luni.

Merită încercat cu diverse preparate românești din carne de porc sau vită. Este excelent alături de costițe de porc la grătar cu sos barbeque.

50,00 Lei
în stoc
SKU
prem-fn
 • - 15%
  Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 42,50 Lei
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut

An de recoltă:

2020

Soi de struguri:

 • Fetească Neagră

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Premium Zenovius Sec 2018
Premium Tămâioasă Românească Sec 2022
Premium Shiraz Sec 2021

Detalii

Despre soi & terroir

Feteasca Neagră este fără îndoială cel mai popular soi românesc, fiind cultivat în cele mai importante podgorii aflate în aproape toate regiunile țării. Soiul face parte din familia așa-numiților struguri teinturieri, însemnând că nu doar pielița este închisă la culoare, ci și pulpa fructului. Asta înseamnă că vinurile din Fetească Neagră sunt de obicei extractive și corpolente, având o structură complexă și consistentă.

Profilul aromatic și gustativ al vinurilor din Fetească Neagră ne conduce către fructe de pădure, prune uscate și condimente gen piper, scorțișoară și vanilie, în funcție de tipul de stejar folosit la maturare. Textura catifelată și finalul prelung sunt semnele distinctive ale soiului, tot așa cum sunt și taninii cărnoși și fini. Deseori, vinurile premium de Fetească Neagră arată un bun potențial de învechire la sticlă.

Particularități de vinificație

Pentru crearea acestui vin au fost aleși manual doar cei mai sănătoși ciorchini de struguri din parcelele noastre unde condițiile de climă, altitudine și sol sunt la cel mai înalt nivel. Recolta de 2018 a fost una foarte prielnică pentru soi. Culesul s-a realizat doar după ce strugurii au atins nivelul lor maxim de maturitate și calitate. Acest lucru ne permite să obținem o Fetească Neagră premiată de-a lungul timpului la concursurile internaționale din industria vinului.

În urma selecției, desciorchinării și zdrobirii strugurilor, mustul a fost fermentat în cisterne de inox timp de două săptămâni la temperatura de 29°C. După fermentația alcoolică a început fermentația malolactică, datorită căreia vinul a devenit fin și catifelat, cu taninuri mătăsoase. Când procesul de vinificație a fost finalizat, o parte din cantitatea totală a vinului a fost învechită 12 luni în baricuri de stejar. Astfel, licoarea a căpătat un plus de arome și o mai mare complexitate.

Comentarii 6

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.