Produsul a fost adăugat in coșul tău.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Fetească Neagră Sec 2018

Evaluarea ta:
100% of 100

Roșu rubiniu închis, cu arome fine de gem de prune și cuișoare. Pe palatin se simte plăcut, datorită gustului pătrunzător de prune, mure, vanilie și piper negru, taninurile catifelate conferind vinului o bună structură și o textură cremoasă. 50% din vin a fost maturat în baricuri de stejar timp de un an.

Merită încercat cu diverse preparate românești din carne de porc sau vită. Este excelent alături de costițe de porc la grătar cu sos barbeque.

47,00 Lei
în stoc
SKU
prem-fn
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
9

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

  • Roșu
  • Alb
  • Rosé
  • Orange
  • Mix

Tip vin:

  • Sec
  • Demisec
  • Dulce
  • Demidulce
  • Brut
  • Brut / Sec

An de recoltă:

2018

Soi de struguri:

  • Fetească Neagră

Volum alcool:

14.5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0.75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

89

89

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Premium Busuioacă Sec 2020
Premium Shiraz Sec 2018
Premium Rosé Sec 2020

Detalii

Despre soi & terroir

Feteasca Neagră este fără îndoială cel mai popular soi românesc, fiind cultivat în cele mai importante podgorii aflate în aproape toate regiunile țării. Soiul face parte din familia așa-numiților struguri teinturieri, însemnând că nu doar pielița este închisă la culoare, ci și pulpa fructului. Asta înseamnă că vinurile din Fetească Neagră sunt de obicei extractive și corpolente, având o structură complexă și consistentă.

Profilul aromatic și gustativ al vinurilor din Fetească Neagră ne conduce către fructe de pădure, prune uscate și condimente gen piper, scorțișoară și vanilie, în funcție de tipul de stejar folosit la maturare. Textura catifelată și finalul prelung sunt semnele distinctive ale soiului, tot așa cum sunt și taninii cărnoși și fini. Deseori, vinurile premium de Fetească Neagră arată un bun potențial de învechire la sticlă.

Particularități de vinificație

Pentru crearea acestui vin au fost aleși manual doar cei mai sănătoși ciorchini de struguri din parcelele noastre unde condițiile de climă, altitudine și sol sunt la cel mai înalt nivel. Recolta de 2018 a fost una foarte prielnică pentru soi. Culesul s-a realizat doar după ce strugurii au atins nivelul lor maxim de maturitate și calitate. Acest lucru ne permite să obținem o Fetească Neagră premiată de-a lungul timpului la concursurile internaționale din industria vinului.

În urma selecției, desciorchinării și zdrobirii strugurilor, mustul a fost fermentat în cisterne de inox timp de două săptămâni la temperatura de 29°C. După fermentația alcoolică a început fermentația malolactică, datorită căreia vinul a devenit fin și catifelat, cu taninuri mătăsoase. Când procesul de vinificație a fost finalizat, o parte din cantitatea totală a vinului a fost învechită 12 luni în baricuri de stejar. Astfel, licoarea a căpătat un plus de arome și o mai mare complexitate.

 

 

 

 

Recenzii 4

Ai încercat acest produs și vrei să ne împărtășești părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.

Îți recomandăm și alte vinuri similare