Origini Reserve Sec 2018
Culoare extractivă, rubiniu închis, cu arome complexe de gem de cireșe, condimente fine și nucă de cocos. În gust se afirmă murele zemoase, vinul dezvăluindu-și treptat caracterul fructat, cu taninuri mângâietoare datorate învechirii individuale a celor trei vinuri componente în baricuri din stejar românesc și american. Vinul arată un foarte bun potențial de învechire în sticlă.
Se potrivește cel mai bine cu fripturi premium de carne de vită sau vânat, coaste de miel la cuptor sau brânzeturi maturate.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
- Orange
- Mix
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
An de recoltă:
2018
Soi de struguri:
- Shiraz
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
Volum alcool:
14,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Cele trei soiuri care se regăsesc în acest asamblaj sunt Cabernet Sauvignon, Merlot și Shiraz. Toate își au originea în diferinte regiuni viticole din Franța, fiind extrem de populare la nivel global.
Cabernet Sauvignon s-a născut din împerecherea dintre Cabernet Franc și Sauvignon Blanc și dă naștere unor vinuri cu taninuri puternice, maturate de obicei în butoaie de stejar. Soiul este extrem de rezistent la boli, variații de climă dintre cele mai dramatice și alți factori de mediu dificil de gestionat. În schimb, Merlot este mai puțin impunător, cu taninuri suave care au rolul de a tempera forța Cabernetului. De cealaltă parte, Shiraz, completează trio-ul cu picante accente de fructe, completate de taninuri puternice.
Particularități de vinificație
Acest vin de autor face parte din colecția noastră de elită și este rezultatul unui asamblaj între Cabernet Sauvignon, Merlot și Shiraz. Cele trei soiuri componente ocupă fiecare un loc bine definit în cadrul asamblajului datorită vinificării acestui vin, care a scos la iveală caracteristicile varietale ale celor trei soiuri.
Cabernet Sauvignon conduce orchestra cu coprolența sa taninoasă, ușor domolită de cele 15 luni petrecute de vin în butoaie de stejar românesc și american. Cabernetul este bine susținut de actorii secundari Merlot și Shiraz, vinuri de asemenea învechite la baric tot pentru 15 luni de zile. Merlot contribuie cu finețea tipică soiului, iar Shiraz-ul vine din urmă cu intensele sale accente fructate, transformând asamblajul într-un vin robust și complex, bun candidat pentru o lungă învechire la sticlă.