The Sign Sauvignon & Sauvignon Sec 2023

Evaluare:
100% of 100

Acest cupaj de semnătură creat din 70% Sauvignon Blanc și 30% Cabernet Sauvignon se prezintă în pahar într-o splendidă culoare galben cu reflexii verzui, eliberând arome proaspete de sparanghel și agrișe. În gust se simt din plin senzațiile de grepfrut și agrișe, cu o corpolență medie și o structură cremoasă ce etalează un echilibru perfect între cele două soiuri.

Ideal de savurat alături de pește cu legume la grătar, carne de pasăre, paste cu fructe de mare, brânzeturi alese, risotto cu hribi sau gălbiori și sushi.

62,00 Lei
+ 0,5 Lei Garanție de returnare
în stoc
SKU
sauv-sauv
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
12

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

  • Roșu
  • Alb
  • Rosé

Tip vin:

  • Sec
  • Demisec
  • Dulce
  • Demidulce
  • Brut
  • Extra Brut
  • Mix
  • Brut Natur

An de recoltă:

2023

Soi de struguri:

  • Cabernet Sauvignon
  • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

13%

Cantitate:

750 ml

Val. energetică / 100ml:

326 kJ / 78 kcal

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Detalii

Colecție

Colecția The Sign reunește vinuri de autor emblematice pentru piața din România. Vinurile reflectă terroir-ul deosebit al viilor Budureasca și se obțin prin tehnici inovatoare, fiind în același timp profund ancorate în tradiția regiunii Dealu Mare. Caracteristicile unice ale soiurilor locale și potențialul viilor noastre sunt valorificate la maximum, pentru a vă oferi aceste vinuri cu personalitate puternică și complexă, destinate pasionaților de vinuri fine sau celor ce vor să exploreze diversitatea viticulturii românești.

Soi

Pentru Sauvignon & Sauvignon, oenologul Stephen Donnelly a contopit două soiuri înrudite genetic: părintele Sauvignon Blanc și copilul Cabernet Sauvignon. Numit "Regele Strugurilor" de către iubitorii de vinuri, Cabernet Sauvignon a apărut în secolul al XVII-lea din încrucișarea naturală dintre Sauvignon Blanc și Cabernet Franc. Cabernet Sauvignon este prin excelență un soi de vin roșu, dar de această dată oenologul nostru a pregătit ceva special ‒ vinificarea sa în alb, cupajat cu părintele său genetic, Sauvignon Blanc, într-o simfonie a aromelor și texturilor care va impresiona chiar și cei mai pretențioși cunoscători.

Terroir

Anul 2023 a adus multe provocări în viile noastre, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate pe timpul verii. Pentru a produce acest cupaj de clasă premium, am tăiat manual din vie doar cei mai buni ciorchini, din parcelele noastre dispuse pe terase la altitudini de peste 300 de metri. În aceste zone, solurile sunt predominant argiloase și nisipoase, cu un conținut ridicat de minerale și calcar. Astfel, toate condițiile de climă și sol oferă strugurilor nutrienții necesari pentru a concentra în fruct cantitatea dorită de zaharuri naturale și aciditate.

Detalii de vinificație

Strugurii de Sauvignon Blanc au fost macerați pe pielițe până la 24 de ore. Mustuiala a fermentat la o temperatură de circa 15°C și a fost lăsată pe drojdii un timp îndelungat, aplicându-se periodic batonaj pentru a mixa drojdiile în masa de vin și a obține arome mai complexe. În schimb, Cabernet Sauvignon a avut parte de o vinificare în stil fresh, cu două săptămâni de fermentare fără contact cu pielițele, pentru a avea un must clar și incolor. La final, cele două vinuri au fost amestecate, oenologii având grijă să obțină echilibrul ideal între structură și arome.

Review-uri 13

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.