Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
The Sign Sauvignon & Sauvignon Sec 2023
Acest cupaj de semnătură creat din 70% Sauvignon Blanc și 30% Cabernet Sauvignon se prezintă în pahar într-o splendidă culoare galben cu reflexii verzui, eliberând arome proaspete de sparanghel și agrișe. În gust se simt din plin senzațiile de grepfrut și agrișe, cu o corpolență medie și o structură cremoasă ce etalează un echilibru perfect între cele două soiuri.
Ideal de savurat alături de pește cu legume la grătar, carne de pasăre, paste cu fructe de mare, brânzeturi alese, risotto cu hribi sau gălbiori și sushi.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Cabernet Sauvignon
- Sauvignon Blanc
Volum alcool:
13%
Cantitate:
750 ml
Val. energetică / 100ml:
326 kJ / 78 kcal
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Colecția The Sign reunește vinuri de autor emblematice pentru piața din România. Vinurile reflectă terroir-ul deosebit al viilor Budureasca și se obțin prin tehnici inovatoare, fiind în același timp profund ancorate în tradiția regiunii Dealu Mare. Caracteristicile unice ale soiurilor locale și potențialul viilor noastre sunt valorificate la maximum, pentru a vă oferi aceste vinuri cu personalitate puternică și complexă, destinate pasionaților de vinuri fine sau celor ce vor să exploreze diversitatea viticulturii românești.
Soi
Pentru Sauvignon & Sauvignon, oenologul Stephen Donnelly a contopit două soiuri înrudite genetic: părintele Sauvignon Blanc și copilul Cabernet Sauvignon. Numit "Regele Strugurilor" de către iubitorii de vinuri, Cabernet Sauvignon a apărut în secolul al XVII-lea din încrucișarea naturală dintre Sauvignon Blanc și Cabernet Franc. Cabernet Sauvignon este prin excelență un soi de vin roșu, dar de această dată oenologul nostru a pregătit ceva special ‒ vinificarea sa în alb, cupajat cu părintele său genetic, Sauvignon Blanc, într-o simfonie a aromelor și texturilor care va impresiona chiar și cei mai pretențioși cunoscători.
Terroir
Anul 2023 a adus multe provocări în viile noastre, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate pe timpul verii. Pentru a produce acest cupaj de clasă premium, am tăiat manual din vie doar cei mai buni ciorchini, din parcelele noastre dispuse pe terase la altitudini de peste 300 de metri. În aceste zone, solurile sunt predominant argiloase și nisipoase, cu un conținut ridicat de minerale și calcar. Astfel, toate condițiile de climă și sol oferă strugurilor nutrienții necesari pentru a concentra în fruct cantitatea dorită de zaharuri naturale și aciditate.
Detalii de vinificație
Strugurii de Sauvignon Blanc au fost macerați pe pielițe până la 24 de ore. Mustuiala a fermentat la o temperatură de circa 15°C și a fost lăsată pe drojdii un timp îndelungat, aplicându-se periodic batonaj pentru a mixa drojdiile în masa de vin și a obține arome mai complexe. În schimb, Cabernet Sauvignon a avut parte de o vinificare în stil fresh, cu două săptămâni de fermentare fără contact cu pielițele, pentru a avea un must clar și incolor. La final, cele două vinuri au fost amestecate, oenologii având grijă să obțină echilibrul ideal între structură și arome.