a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Sauvignon Blanc Sec 2021

Evaluare:
80% of 100

Vinul ne întâmpină în pahar cu o culoare galben pal cu reflexii verzui și arome complexe de fructe tropicale, guava, papaya, susținute de accente de agrișe. Gustul este plăcut, bazat de fructe tropicale, cu o aciditate foarte echilibrată și un final elegant.

Recomandăm asocierile culinare cu pește, carne de pasăre, fructe de mare, paste cu sosuri pe bază de brânză și chiar preparate vegetariene.

53,00 Lei
stoc epuizat
SKU
prem-sb
  • - 15%
    Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 45,05 Lei

Detalii tehnice:

Culoare vin:

  • Roșu
  • Alb
  • Rosé

Tip vin:

  • Sec
  • Demisec
  • Dulce
  • Demidulce
  • Brut
  • Extra Brut
  • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

  • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Premium FUME Sec 2020 (187ml)
Mini Premium Cabernet Sauvignon Sec 2020 (187ml)
Mini Premium Rosé Sec 2021 (187ml)

Detalii

Despre soi & terroir

Soiul Sauvignon Blanc a apărut pentru prima dată în Valea Loarei situată în regiunea Bordeaux din Franța, fiind binecunoscut pentru vinurile proaspete și crocante pe care le creează.

Vinurile din Sauvignon Blanc sunt consumate de obicei tinere și în general nu beneficiază de avantajele învechirii. În viile cramei noastre, soiul are parte de terroir-ul favorabil oferit de regiunea Dealu Mare, permițându-ne să obținem an de an vinuri de excepție.

Particularități de vinificație

Pentru realizarea acestui vin, strugurii nobili de Sauvignon Blanc au fost culeși în două etape din cele mai bune parcele ale noastre. Prima selecție a avut în vedere construirea caracterului aromatic și obținerea acidității, esențiale pentru a da prospețime, iar cea de-a doua a oferit vinului aromele tropicale tipice soiului.

Fermentarea a avut loc la temperatura de 14°C, timp de aproximativ trei săptămâni, după care a fost aplicat periodic procesul numit batonnage (amestecarea drojdiilor în masa vinului) pentru a oferi vinului un plus de complexitate.

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.