a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Don't Panic, It's Organic! Acum ai access la si mai multe sortimente de vinuri organice.

Don't Panic, It's Organic!  Acum ai access la si mai multe sortimente de vinuri organice.

Suntem încântați să vă anunțăm că gama noastră de vinuri organice de la Budureasca se extinde! În plus față de cele trei vinuri deja cunoscute - Chardonnay, Merlot și Rose - suntem mândri să vă prezentăm noul nostru vin surpriză, Organic Sauvignon Blanc – disponibil acum la o super ofertă (click pe link).

Deși foarte recent create, Organic Sauvignon Blanc de la Budureasca a participat deja la un concurs și ne-a adus prima medalie importantă: Medalia de Aur la BIO și Dulce și Aromat @ Vinul.ro 2023.

Acest vin captivant are la bază soiul Sauvignon Blanc, originar din regiunea Bordeaux din Valea Loarei, Franța. Numele său provine de la termenul francez "sauvage", care înseamnă "sălbatic", datorită creșterii viguroase a viței, asemănătoare cu cea a vițelor sălbatice.

La Budureasca, strugurii organici de Sauvignon Blanc sunt cultivați într-o secțiune special amenajată a plantației noastre, situată la o altitudine de peste 250 de metri. Această zonă este bine delimitată de viile noastre non-ecologice și beneficiază de condiții terasate, oferind nopți răcoroase și un schimb termal excelent între zi și noapte.

Anul 2022 a fost un an provocator în viile Budureasca, cu o vară secetoasă și temperaturi extrem de ridicate. Cu toate acestea, strugurii organici albi au atins maturitatea deplină mai devreme decât în alți ani, datorită condițiilor climatice. Producția la hectar a fost mai mică, dar strugurii care au rezistat căldurii au dezvoltat arome bogate, cu boabe bine proporționate și compacte pe ciorchine.

Pentru a crea acest vin organic, am selectat manual cei mai buni struguri din vie, care au fost presați delicat și au beneficiat de o macerare la rece pe pielițe între 12 și 24 de ore, pentru a extrage în mod optim aromele din coajă. Mustul obținut a fermentat la o temperatură de 14°C timp de 21 de zile, limitând contactul cu oxigenul. Această tehnică a conferit vinului o textură mai bună și a intensificat aromele fructate. Budureasca Organic Sauvignon Blanc a fost vinificat într-un stil fresh, fără maturare în butoaie de stejar.

Acest vin se remarcă prin prospețimea și expresivitatea sa și se potrivește de minune ca aperitiv sau însoțind plăcinte cu fructe de mare și brânzeturi fine. Descoperă autenticitatea și bucură-te de o experiență vinicolă unică și sustenabilă cu Budureasca Organic Sauvignon Blanc!

În curand vă veți putea bucura de alte 3 vinuri bio: Fetească Neagră, Shiraz și asamblajul Fetească Neagră & Shiraz și multe alte surprise.

Ce face această gamă specială este faptul că vinurile sunt create exclusiv din struguri bio. Asta înseamnă că via pe care cresc acești struguri nu a fost niciodată stropită cu substanțe chimice. În schimb, ea este hrănită natural, bucurându-se de puritatea nutrienților din sol, lumină și căldură de la soare, apă și, desigur, de dragostea infinită a ingrijitorilor săi. Iar acest lucru este dovedit prin certificarea pe care am primit-o. Certificarea Eco presupune monitorizarea plantației de viță-de-vie timp de minimum 4 ani, verificarea calității strugurilor, controlul proceselor de prelucrare și evaluarea finală a vinului. Toate aceste demersuri sunt urmărite de un organism de certificare specializat și acreditat. Vinurile Budureasca Organic sunt certificate de Austria Bio Garantie.

Am mers și mai departe cu dragostea noastră pentru natură și am creat etichetele din hârtie reciclată, pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător. Pe fiecare etichetă veți găsi simbolul grafic al gamei Organic - „amprenta sufletului” impregnată pe frunza de viță-de-vie. Acest simbol ilustrează iubirea și pasiunea noastră, de la atenția cu care este îngrijită vița-de-vie, până la recoltarea strugurilor și crearea mustului, care se transformă ulterior în vin. Astfel, vinul captează amprenta noastră și este desăvârșit cu un strop din inima și sufletul nostru.

Aceste vinuri sunt la fel de prețioase pentru noi ca însuși aurul. Având în vedere că strugurii nu sunt protejați de substanțe chimice, mulți dintre ei pot fi afectați de temperaturi ridicate și se pot strica. Așadar, noi selectăm cu mare grijă doar cei mai sănătoși struguri pentru a crea aceste vinuri excepționale. Desigur, acest lucru înseamnă că o parte din recoltă se pierde. Cu toate acestea suntem încântați de rezultatele extraordinare pe care le obținem în final – rezultate dovedite de medaliile obținute la concursurile de profil.

Cu ocazia noilor vinuri bio introduse în această gamă, vă punem la dispoziție o super ofertă, astfel încât aceste comori organice să ajungă cât mai repede și ușor la iubitorii de vinuri, de natură și de sănătate.

https://budureasca.ro/vinuri/oferte-speciale/oferta-lunii/

Vă invităm să explorați gama noastră Budureasca Organic și să savurați aceste vinuri deosebite, create cu atenție și pasiune pentru natură. Descoperiți autenticitatea și bucurați-vă de o experiență vinicolă unică și sustenabilă.