a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Marea Sarmatică și secretul solurilor din Viile Budureasca

Marea Sarmatică și secretul solurilor din Viile Budureasca

Știați că Viile Budureasca se întind pe ceea ce odinioară era fundul Mării Sarmatice? Acest lucru este confirmat inclusiv de dovezile arheologice și de relicvele marine găsite de oenologul Stephen Donnelly, pe care le puteți vedea în aceste imagini, dar și la Crama Budureasca.

Fundul Mării Sarmatice ne-a lăsat drept moștenire soluri bogate și fertile, cu salinitate și mineralitate foarte ridicate - un privilegiu unic pentru vițele noastre și strugurii acestora, care contribuie mult la crearea unor vinuri de poveste. Deși Vinurile Budureasca sunt cunoscute pentru vinificarea in stilul unic, care aduce împreună Lumea Nouă cu Lumea Veche, caracteristicile vinurilor Budureasca își au rădăcinile în aceste soluri atât de speciale.

Marea Sarmatică, numită și Marea Paratethys, a fost o mare continentală închisă, apărută ca rezultat al ridicării lanțului Alpino-Carpato-Himalaian. Prezența substanțelor minerale care se găsesc în solurile fundului de mare, precum calciu, magneziu și fier, asigură o hrană unică strugurilor care se transformă ulterior în vin. Putem spune chiar că vița-de-vie care se hrănește din solurile fundului de mare are o personalitate aparte, care se reflectă în gustul, textura și aromele vinurilor Budureasca, care au câștigat peste 300 de medalii la concursuri importante precum Decanter, Mundus Vini, Mondial de Bruxelles, IWSC International Wine and Spirit Competition, Berliner Wein Trophy, International Wine Challenge, Chardonnay du Monde, Wine Enthusiast, Syrah du Monde, Vinitaly și multe altele.

Așa cum știți, Crama și Viile Budureasca se găsesc în inima Paradisului din Dealu Mare, regiune cunoscută pentru terroirul unic și condițiile climatice ideale. Pe lângă ceea ce ne-a dăruit natura, am investit 12 milioane de euro în vie și cramă, ceea ce a poziționat Crama Budureasca în topul celor mai moderne crame din România, datorită tehnologiilor de ultimă oră și condițiilor excelente de producție și păstrare a vinului. Budureasca este într-o continuă evoluție, atrăgând tot mai mulți vizitatori și degustători