a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Cât timp mai este bun vinul de la deschiderea sticlei?

Cât timp mai este bun vinul de la deschiderea sticlei?

Cât timp mai este bun vinul de la deschiderea sticlei? Mai este bun vinul a doua zi după ce am deschis sticla?

Majoritatea vinurilor pot fi consumate în cca. 3 zile de la deschiderea sticlei, fără a fi afectate în vreun fel. Durata poate varia însă, în funcție de vin.

Vinul spumant se recomandă a fi consumat în primele 24 de ore de la deschiderea sticlei. Sticla trebuie închisă și ținută la frigider. Vinurile spumante își pierd rapid bulele după deschidere. Un vin spumant creat prin metoda tradițională, prin care este creată șampania, va dura puțin mai mult decât un vin spumant cu metoda Charmat, precum Prosecco. Vinurile spumante create prin metoda tradițională sunt îmbuteliate la o presiune mai mare (au mai multe bule în ele atunci când sunt îmbuteliate), motiv pentru care tind să reziste mai mult.

Vinul rose poate fi consumat în cca. 5 zile de la deschiderea sticlei. Se păstrează la frigider, cu dopul de plută pus.

Veți observa că gustul se va schimba subtil după prima zi, pe măsură ce vinul se oxidează. După prima zi, aromele își mai pierd din intensitate, vinul devenind mai puțin vibrant.

Vinul alb poate fi băut în cca. 3 zile de la deschiderea sticlei. Se păstrează la frigider, cu dopul de plută pus.

Vinurile albe corpolente, precum Chardonnay, tind să se oxideze mai repede, deoarece au luat mai mult contact cu oxigenul în timpul procesului de îmbătrânire înainte de îmbuteliere.

Vinul roșu poate fi băut în cca. 3 zile de la deschiderea sticlei. Este necesar să acoperi sticla cu dopul de plută și să o depozitezi într-un spațiu răcoros și întunecat.

Cu cât un vin este mai bogat în taninuri, cu atât tinde să reziste mai mult după deschidere. Unele vinuri se vor schimba chiar și după o zi de la deschidere. Dacă nu aveți un loc răcoros, ferit de razele soarelui, frigiderul este o alternativă acceptabilă.

Vinul Bag in Box poate fi băut în cca. 28 de zile, însă este necesar să fie ținut la frigider.