Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Bag in Box 2L FUME Demisec
Un vin cu o culoare galben pai și arome de pepene galben copt, cu accente afumate de stejar. Gustul este fructat, amintind de gutuie coaptă și stejar, în timp ce finalul lung aduce senzații plăcute pe palatin.
Poate fi savurat oricând împreună cu preparate culinare din carne de pasăre, pește și paste quatro formaggi. Se recomandă, de asemenea, asocierea cu diverse salate, precum salată Caesar cu piept de pui la grătar, sau cu platouri de brânzeturi servite ca aperitiv.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2024
Soi de struguri:
- Chardonnay
- Sauvignon Blanc
- Fetească Regală
- Pinot Gris
Volum alcool:
13%
Cantitate:
2 L
Val. energetică / 100ml:
331 kJ / 79 kcal
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Vinurile ambalate în sistem Bag in Box sunt ideale pentru consumul alături de prieteni datorită volumului generos de 2L și a unui raport calitate preț avantajos. Sistemul Bag in Box conține o pungă vidată care se comprimă pe măsură ce vinul este turnat în pahar prin acționarea canelei de la baza cutiei. Astfel, vinul rămâne proaspăt mai mult timp. Vinurile din gama Bag in Box 2L sunt frecvent premiate la concursurile din România și au o calitate similară cu cele din colecția Budureasca Clasic.
Soi
Pentru vinul Bag in Box 2L FUME, am ales o combinație formată din patru soiuri de struguri albi (trei franțuzești și unul românesc), fiecare având propriul rol în cadrul cupajului și fiecare fiind cules din parcele diferite ca poziționare. Chardonnay oferă structură, corpolență și aciditate, Sauvignon Blanc contribuie cu aromele sale intense de fructe exotice și fructe citrice, în timp ce Pinot Gris și Feteasca Regală oferă un plus de prospețime.
Terroir
Pentru a crea acest vin, am cules strugurii din parcele aflate la altitudini de 170-200m, unde compoziția solului oferă un mix fertil de cernoziom la suprafață, cu argile și pietriș în substrat. Anul 2024 a fost unul complicat în viile Budureasca, cu provocări cauzate de vara foarte secetoasă și episoadele de grindină, ceea ce a făcut ca producția cantitativă să fie mai scăzută decât în anii precedenți. Calitatea strugurilor a fost însă bună, cu un nivel ridicat de zaharuri naturale și o suficientă aciditate acumulată în fruct, ceea ce ne-a permis să obținem vinuri fructate și aromate.
Detalii de vinificație
Producția cupajului FUME implică presarea directă a celor patru tipuri de struguri, fără macerare pe pielițe, musturile fiind apoi lăsate la limpezit și ulterior amestecate. Vinul este fermentat și maturat în contact cu lemn de stejar franțuzesc și american, obținând astfel structura și profilul aromatic dorite de oenolog. Fermentarea are loc la temperaturi de 14-16°C și durează, în funcție de evoluția vinului, până la 20 de zile, în acest proces utilizându-se drojdii selecționate de vinuri albe.