a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Bag in Box 2L FUME Demisec

Evaluare:
92% of 100

Cupaj de soiuri de struguri albi, de culoare galben pai cu aromă de pepene galben copt și note plăcute de stejar. Gustul este fructuos, de gutuie coaptă și stejar, conferind acestui vin un final lung și încântător în același timp.

Excelent atunci când este asociat cu preparate din carne de pasăre, pește sau paste quatro formaggi. Poate fi foarte bun și în asociere cu diverse salate, precum salată Caesar cu pui sau poate fi savurat ca aperitiv.

52,00 Lei
în stoc
SKU
bib-fu
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2020 - 2022

Soi de struguri:

 • Chardonnay
 • Sauvignon Blanc
 • Fetească Regală
 • Pinot Gris

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

2 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Bag in Box 2L Cabernet Sauvignon Sec
Bag in Box 2L Red Cuvée Demisec
Bag in Box 2L Rosé Demisec

Detalii

Colecție

Vinurile de tip Bag in Box sunt ideale pentru consumul în familie sau alături de prieteni datorită volumului de 2L și a unui raport calitate-preț competitiv. Sistemul Bag in Box conține o pungă vidată care se comprimă pe măsură ce vinul este turnat în pahar prin apăsarea canelei de la baza cutiei. Vinurile Bag in Box 2L sunt frecvent premiate la concursurile de profil din România și au o calitate similară cu cea a vinurilor din colecția Clasic.

Soi

Pentru acest vin, am ales o combinație de trei soiuri de origine franțuzească, la care am adăugat un aromat soi românesc: Feteasca Regală. Chardonnay oferă structură și complexitate, Sauvignon Blanc contribuie cu aromele sale intense de fructe tropicale și aciditatea crocantă, în timp ce Pinot Gris oferă tușe florale și o textură catifelată. La final, Feteasca Regală completează vinul cu notele sale de flori de câmp, pere și mere verzi. 

Terroir

Pentru a obține Bag in Box 2L FUME, viticultorii noștri au cules cele patru varietăți de struguri albi din parcele poziționate în regiunea mai plană a plantației. Solurile din aceste parcele sunt foarte fertile, un mix de cernoziomuri și argile cu un bun drenaj. Selecția strugurilor s-a făcut doar după atingerea maturității depline a fiecărui soi, pentru a ne asigura că strugurii au adunat în frunct o cantitate generoasă de zaharuri naturale și o bună aciditate.

Detalii de vinificație

Cele patru sortimente de struguri sunt presate individual, apoi mustul este lăsat să se limpezească în tancuri de inox. După limpezire, cele patru musturi sunt amestecate și fermentate cu drojdii de vinuri albe timp de două săptămâni la 12-14°C, cu excepția unei cantități de Chardonnay, fermentată separat în contact cu lemn de stejar afumat. Această parte de vin fermentată individual oferă FUME-ului gustul său caracteristic cu accente de vanilie și stejar.

Review-uri 15

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.