a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Bag in Box 2L FUME Demisec

Cupaj de soiuri de struguri albi, de culoare galben pai cu aromă de pepene galben copt și note plăcute de stejar. Gustul este fructuos, de gutuie coaptă și stejar, conferind acestui vin un final lung și încântător în același timp.

Excelent atunci când este asociat cu preparate din carne de pasăre, pește sau paste quatro formaggi. Poate fi foarte bun și în asociere cu diverse salate, precum salată Caesar cu pui sau poate fi savurat ca aperitiv.

46,00 Lei
în stoc
SKU
bib-fu
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
9

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2020 - 2022

Soi de struguri:

 • Chardonnay
 • Sauvignon Blanc
 • Fetească Regală
 • Pinot Gris

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

2 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Bag in Box 2L Cabernet Sauvignon Sec
Bag in Box 2L Red Cuvée Demisec
Bag in Box 2L Sauvignon Blanc Demisec

Detalii

Despre soi & terroir

Bag in Box FUME Demisec este vinul ideal pentru a fi savurat în familie sau alături de prieteni, datorită volumului generos de 2L și a prețului competitiv. Sistemul Bag in Box – sau BiB în forma sa prescurtată – conține o pungă ce protejează vinul de contactul cu aerul, comprimându-se pe măsură ce lichidul este eliminat prin acționarea canelei din partea de jos a cutiei. Din punct de vedere calitativ, vinurile Bag in Box 2L sunt comparabile cu cele din colecția Budureasca Clasic.

FUME-ul este considerat un vin-semnătură al Cramei Budureasca, numele său provenind de la lemnul afumat de stejar cu care vinul a fost fermentat. Fiind un cupaj realizat din patru soiuri albe, oenologul cramei s-a concentrat pe găsirea echilibrului perfect între structură și arome. Chardonnay oferă senzații de vanilie și stejar, Sauvignon Blanc ajută cu profilul său de fructe exotice, iar Pinot Gris și Feteasca Regală contribuie la obținerea unei acidități echilibrate și proaspete. 

Particularități de vinificație

Bag in Box 2L FUME este unul dintre cele mai populare vinuri ale cramei noastre, pentru că propune un raport foarte bun între calitate și preț. Pentru crearea acestui vin, viticultorii au cules strugurii din parcele aflate la altitudini diferite, poziționate în zona de la baza plantației, ce beneficiază de soluri fertile de tip cernoziom. Selecția strugurilor s-a făcut doar după atingerea maturității depline a fiecărui soi, pentru a ne asigura că strugurii au adunat în frunct o cantitate generoasă de zaharuri naturale și o aciditate ridicată.

Pentru acest vin special cele patru varietăți de struguri sunt recoltate și presate individual la o presiune joasă, apoi mustul este lăsat să se limpezească în tancuri de inox. După limpezire, cele patru musturi sunt amestecate, cu excepția unei cantități de Chardonnay, care se fermentează separat în contact cu lemn de stejar afumat. Această parte de vin fermentată individual conferă FUME-ului gustul său caracteristic de vanilie și stejar. În total, vinul fermentează la 12-14°C aproximativ două săptămâni împreună cu drojdii de vin alb.

Review-uri 14

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.