Bag in Box 2L FUME Demisec
Cupaj de soiuri de struguri albi, de culoare galben pai cu aromă de pepene galben copt și note plăcute de stejar. Gustul este fructuos, de gutuie coaptă și stejar, conferind acestui vin un final lung și încântător în același timp.
Excelent atunci când este asociat cu preparate din carne de pasăre, pește sau paste quatro formaggi. Poate fi foarte bun și în asociere cu diverse salate, precum salată Caesar cu pui sau poate fi savurat ca aperitiv.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2020 - 2022
Soi de struguri:
- Chardonnay
- Sauvignon Blanc
- Fetească Regală
- Pinot Gris
Volum alcool:
13,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
2 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Bag in Box FUME Demisec este vinul ideal pentru a fi savurat în familie sau alături de prieteni, datorită volumului generos de 2L și a prețului competitiv. Sistemul Bag in Box – sau BiB în forma sa prescurtată – conține o pungă ce protejează vinul de contactul cu aerul, comprimându-se pe măsură ce lichidul este eliminat prin acționarea canelei din partea de jos a cutiei. Din punct de vedere calitativ, vinurile Bag in Box 2L sunt comparabile cu cele din colecția Budureasca Clasic.
FUME-ul este considerat un vin-semnătură al Cramei Budureasca, numele său provenind de la lemnul afumat de stejar cu care vinul a fost fermentat. Fiind un cupaj realizat din patru soiuri albe, oenologul cramei s-a concentrat pe găsirea echilibrului perfect între structură și arome. Chardonnay oferă senzații de vanilie și stejar, Sauvignon Blanc ajută cu profilul său de fructe exotice, iar Pinot Gris și Feteasca Regală contribuie la obținerea unei acidități echilibrate și proaspete.
Particularități de vinificație
Bag in Box 2L FUME este unul dintre cele mai populare vinuri ale cramei noastre, pentru că propune un raport foarte bun între calitate și preț. Pentru crearea acestui vin, viticultorii au cules strugurii din parcele aflate la altitudini diferite, poziționate în zona de la baza plantației, ce beneficiază de soluri fertile de tip cernoziom. Selecția strugurilor s-a făcut doar după atingerea maturității depline a fiecărui soi, pentru a ne asigura că strugurii au adunat în frunct o cantitate generoasă de zaharuri naturale și o aciditate ridicată.
Pentru acest vin special cele patru varietăți de struguri sunt recoltate și presate individual la o presiune joasă, apoi mustul este lăsat să se limpezească în tancuri de inox. După limpezire, cele patru musturi sunt amestecate, cu excepția unei cantități de Chardonnay, care se fermentează separat în contact cu lemn de stejar afumat. Această parte de vin fermentată individual conferă FUME-ului gustul său caracteristic de vanilie și stejar. În total, vinul fermentează la 12-14°C aproximativ două săptămâni împreună cu drojdii de vin alb.