a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Exuberant Blanc Demisec

Evaluare:
100% of 100

Culoarea și gustul acestui vin sunt lipsite de stridențe. Nuanța galben pai se armonizează pe deplin cu aroma de lămâie, iar gustul proaspăt și persistent ne amintește de florile și fructele dintr-o vară exotică de demult. Excelent alături de preparate din pește, carne de pasăre sau diferite tipuri de brânzeturi.

27,00 Lei
în stoc
SKU
exub-bl
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
5

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

 • Sauvignon Blanc
 • Tămâioasă Românească
 • Fetească Regală

Volum alcool:

12,5%

Treaptă de calitate:

I. G. Dealurile Munteniei

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Exuberant Noir Demisec
Exuberant Rosé Demisec
Ofertă Specială Exuberant 5+1 Gratuit

Detalii

Colecție, soi & terroir

Colecția Exuberant reunește vinuri tinere, fără învechire la baric, ideale pentru consumul la evenimente prelungite datorită unui nivel alcoolic mai scăzut. Create în stil funky-fresh și îmbuteliate în sticle cu screw-cap (capac cu filet), pentru o deschidere mai ușoară și mai rapidă, vinurile Exuberant fac parte din rețeta de succes a petrecerilor memorabile. Pentru că secretul unui eveniment reușit începe cu alegerea vinului potrivit.

Vițele de vie din care culegem strugurii folosiți pentru vinurile Exuberant au o vechime pe rod de 10-15 ani. Aceștia provin din parcele ce beneficiază de expoziție sudică și de o perioadă lungă de insolație, factori benefici pentru buna dezvoltare a strugurilor albi. Soiurile folosite sunt printre cele mai apreciate, un mix de soiuri românești și internaționale care se pretează foarte bine pentru folosirea în cupaje.

Particularități de vinificație

Exuberant Blanc este un cupaj demisec obținut din Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească și Fetească Regală. Două soiuri românești și unul franțuzesc și-au unit forțele pentru a da naștere acestui vin cu o explozie de arome fructate. Strugurii au fost recoltați după atingerea maturității depline, din parcele aflate la o altitudine de 170-200m. Aici, solurile fertile pe bază de cernoziomuri și argile asigură cele mai bune condiții pentru dezvoltarea strugurilor albi.

Înainte de cupajarea efectivă, cele trei vinuri au fost fermentate separat pe drojdii la temperaturi controlate de 14°C, cu scopul de a păstra aromele varietale și a extrage maximum de arome din fiecare soi în parte. După finalizarea fermentării, oenologii amestecat cele trei vinuri, astfel încât în vinul final să se atingă echilibrul dorit între aciditate și zahăr. Rezultatul este un vin fresh, produs fără fermentație malolactică și fără contact cu lemn.

Review-uri 8

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.