Clasic Fumé Demisec 2018
Cunoscut cupaj realizat din patru soiuri de struguri albi. Culoare galben pai, cu aromă foarte plăcută de pepene galben copt și note fine de stejar. Gustul plăcut de gutuie coaptă și accentele de stejar dezvăluie un final lung și încântător în același timp.
Datorită combinației interesante de arome și accente, acest Fume poate fi o alegere inspirată atunci când este asociat cu preparate din carne de pasăre, pește, fructe de mare sau paste cu sosuri albe. Încercați-l de exemplu împreună cu un risotto cremos cu ciuperci și parmezan.
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
Struguri:
- Chardonnay
- Sauvignon Blanc
- Fetească Regală
- Pinot Gris
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
- Orange
Volum alcool:
13,5%
Cantitate:
75 cl
An recoltă:
2018
Asocieri culinare:
Procedeul de obținere a vinurilor Fume la Crama Budureasca este unul foarte complex. Secretul constă în găsirea echilibrului perfect. Fiecare varietate de strugure (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Fetească Regală și Pinot Gris) este presată individual, iar mustul este pus separat în tancuri pentru a se limpezi. După limpezire, cele trei musturi sunt amestecate, cu excepția unei mici cantități de Chardonnay, care este pusă în baricuri de stejar timp de până la 6 luni. Fermentarea este realizată la temperaturi controlate de 13 - 15°C timp de trei săptâmâni.
Vin realizat din struguri culeși la maturitate deplină (D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare).
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 10 - 12°C.