Origini Vinotecă Tămâioasă Românească Demidulce 2011
La 10 ani de la crearea sa vinul are în pahar o vioiciune emblematică și o culoare densă auriu-strălucitor. Buchetul aromatic ne îmbie cu parfum fructat și floral, evidențiindu-se prin notele de soc, fructe cu pulpa albă, piersici și senzații de muscat. Gustul este un deliciu dulceag, amintind de flori uscate, polen și lăptișor de matcă, physalis, dar și patiserie proaspătă cu cremă de vanilie.
Ideal de savurat ca atare sau în combinații cu deserturi rafinate, brânzeturi proaspete și semidure, platouri cu mezeluri italienești crud-uscate.
Eliberat în ediție limitată de doar 400 de sticle, acest vin se livrează în cutie de colecție din lemn și include un certificat de autenticitate.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2011
Soi de struguri:
- Tămâioasă Românească
Volum alcool:
12%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.I.B. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Detalii despre soi
O veche legendă ne spune că soiul Tămâioasă Românească că a fost adus pe teritoriul țării noastre acum mii de ani de negustorii din Grecia Antică. De atunci și până azi, acest popular strugure românesc ce beneficiază de un conținut ridicat de zaharuri naturale a dat naștere în fiecare an de recoltă unor vinuri de desert aromate și fructate.
În 2011 natura ne-a oferit în dar un an remarcabil în viile Budureasca. Pentru acest vin deosebit, am ales din cele mai bune parcele ale noastre doar cei mai sănătoși ciorchini. Astfel, am obținut o licoare cu arome complexe și gust unic de physalis, patiserie proaspătă și cremă de vanilie.
Particularități de vinificație
Am vinificat această Tămâioasă folosind struguri nobili culeși din vechile noastre vii plantate încă din anii '50. Recoltarea acestora s-a făcut târziu, la înnobilarea boabelor, pentru a obține un conținut ridicat de zaharuri naturale. Pentru intensificarea aromelor, mustul a fost ținut în contact cu pielițele timp de 24 de ore, rezultând un vin complex și rafinat.
La peste un deceniu de la îmbutelierea sa, vinul și-a păstrat vioiciunea și strălucirea. Permanența îndelungată a mustului pe pielița strugurilor a extras taninuri care, cu timpul, au devenit mătăsoase și elegante, completând senzația de dulce prezentă în acest vin multipremiat la marile concursuri internaționale.