a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Cabernet Sauvignon Dulce 2021

Evaluare:
90% of 100

Cu o seducătoare culoare roșu închis, dens și structurat, vinul se deschide cu arome de fructe negre de pădure și tușe afumate de stejar. În gustul dulce regăsim gem de mure, integrat cu note fine de ciocolată. Postgustul lung și catifelat se datorează învechirii vinului timp de un an în baricuri de stejar franțuzesc.

Vinul poate fi savurat ca atare, ca un aperitiv sau digestiv rafinat, și alături de deserturi decadente cu ciocolată sau fructe negre. 

70,00 Lei
în stoc
SKU
origini-cs-d
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
14

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Cabernet Sauvignon

Volum alcool:

12,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,5 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Nou!

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018
Origini Fetească Neagră Sec 2018
Origini Muscat Ottonel Dulce 2016

Detalii

Colecție

Colecția Origini reunește vinuri exclusiviste, create în catități limitate doar în cei mai buni ani de recoltă, folosind struguri culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Simbolul acestei game este șarpele cu cap de lup, drapelul de luptă al dacilor, ce apare încolăcit în jurul strugurelui nobil. Vinurile roșii din colecția Origini sunt învechite integral timp de minimum un an în baricuri de stejar.

Soi

Obținut din împerecherea dintre Sauvignon Blanc și Cabernet Franc, soiul Cabernet Sauvignon este supranumit în lumea vinului “regele strugurilor”, datorită complexității sale. Taninurile ferme, culoarea roșu rubiniu închis și notele caracteristice de fructe negre și condimente sunt doar câteva dintre semnele distinctive ale soiului. Atunci când vinul este învechit în baricuri de stejar, putem întâlni arome terțiare de vanilie, ciocolată, scorțișoară, anason, tutun sau marțipan.

Terroir

Anul 2021 a fost unul cu condiții meteorologice foarte bune în regiunea Dealu Mare. Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon folosiți pentru acest vin au fost culeși din zona terasată a viilor Budureasca, acolo unde altitudinile de peste 300m permit strugurilor să atingă un raport optim între zahăr și aciditate. Solul de pe aceste terase este de tip calcaros, cu un bun drenaj, în timp ce temperaturile mai răcoroase conferă strugurilor un schimb termal zi-noapte excepțional. 

Detalii de vinificație

Vinul este produs din struguri de Cabernet Sauvignon selecționați manual din cele mai bune parcele la momentul în care au acumulat cantitatea suficientă de zaharuri naturale în fruct, aproximativ 280 g/l. Aceștia sunt vinificați apoi în dulce sub atenta supraveghere a oenologului Budureasca, pentru a obține un vin de desert somptuos. După finalizarea fermentării în tancuri de inox, vinul a fost maturat timp de 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc pentru a obține un buchet aromatic fin și complex. Are un potențial impresionant de învechire la sticlă.

Review-uri 4

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.