a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Muscat Ottonel Dulce 2016

Evaluare:
100% of 100

În pahar, vinul se revarsă cu o culoare vibrantă, galben deschis cu reflexii aurii. Aromele propun o combinație interesantă din fagure de miere și flori de fâneață. Are gustul catifelat și suav de miere și caise pârguite, cu o dulceață aflată într-un bun echilibru cu aciditatea medie.

Ca sugestie de servire, vinul se poate savura ca atare, ca aperitiv sau digestiv, dar și în asociere cu deserturi alese, pe bază de brânză dulce sau fructe de pădure.

63,00 Lei
în stoc
SKU
orig-mo-d
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
13

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2016

Soi de struguri:

 • Muscat Ottonel

Volum alcool:

11,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,5 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 8 - 10°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Reserve Sec 2018 în cutie neagră de colecție.
Origini Fetească Neagră Sec 2018
Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018

Detalii

Colecție

Colecția Origini reunește vinuri exclusiviste, create în catități limitate doar în cei mai buni ani de recoltă, folosind struguri culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Simbolul acestei game este șarpele cu cap de lup, drapelul de luptă al dacilor, ce apare încolăcit în jurul strugurelui nobil. Vinurile roșii din colecția Origini sunt învechite integral timp de minimum un an în baricuri de stejar.

Soi

Muscat Ottonel face parte din marea familie Muscat, soiul fiind creat în 1852 în Franța prin împerecherea dintre Chasselas și Muscat Ingram. Vinurile create din Muscat Ottonel sunt caracterizate de arome intense și o aciditate mai scăzută. Soiul poate da naștere unor vinuri de desert de înaltă calitate. Strugurii sunt medii ca mărime, iar vița-de-vie are o perioadă de vegetație de maximum 210 zile până la maturarea strugurilor.

Terroir

Microclimatul favorabil pentru soiul Muscat Ottonel implică o perioadă lungă de strălucire a soarelui, iar solurile preferate sunt cernoziomurile cu conținut scăzut de calciu. Muscatul necesită atât căldură, cât și o bună umiditate în sol, ceea ce îl face dificil de gestionat pentru viticultorii mai neexperimentați. La Crama Budureasca, strugurii de Muscat sunt culeși mai târziu din vie, fiind folosiți pentru vinuri de desert și, uneori, în proporții mici pentru cupaje.

Detalii de vinificație

Pentru obținerea acestui vin fin, am cules strugurii de Muscat la vremea brumelor de toamnă târzie, asigurându-ne astfel că boabele au acumulat o cantitate suficientă de zaharuri naturale. Selecția s-a făcut din parcelele noastre poziționate în secțiunea de nord-vest, unde terroir-ul oferă condițiile ideale de creștere pentru acest soi. Vinificat dulce, fermentația vinului a fost sistată la momentul potrivit, pentru ca restul de zahăr să confere vinului arome dulci și o aciditate echilibrată.

Review-uri 2

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.