Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Muscat Ottonel Dulce 2016

Nota acordată:
100% of 100

Origini Muscat Ottonel este un vin recent introdus în portofoliul nostru, o băutură de o calitate extraordinară ce prezintă o culoare vibrantă, galben deschis cu reflexii aurii. Aromele sunt interesante, de fagure de miere și flori de fâneață. Are gustul catifelat și suav de miere și caise pârguite, fiind un vin foarte bine echilibrat.

Ca sugestie de servire, se recomandă savurarea acestui vin fie simplu, ca un desert deosebit, fie în asociere cu prăjituri pe bază de fructe, nu exagerat de dulci.

57,00 Lei
în stoc
SKU
orig-mo-d
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
11

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut

An de recoltă:

2016

Soi de struguri:

 • Muscat Ottonel

Volum alcool:

11,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,5 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 8 - 10°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Reserve Sec 2018 în cutie neagră de colecție.
Origini Fetească Neagră Sec 2018
Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018

Detalii

Despre soi & terroir

Muscat Ottonel face parte din marea familie de struguri Muscat, soiul fiind creat în 1852 în Franța prin împerecherea dintre Chasselas și Muscat Ingram. Muscat Ottonel nu se bucură de o mare popularitate în comparație cu alte soiuri mai sonore, însă poate da naștere unor excelente vinuri dulci, precum acest vin din colecția Origini.

Vinurile obținute din Muscat Ottonel sunt cunoscute ca fiind mai puțin echilibrate, cu arome intense și o aciditate scăzută. Toate aceste particularități îl fac dificil de gestionat pentru vinuri clasice, dar îl transformă într-un excelent candidat pentru vinuri de desert. 

Particularități de vinificație

Deși este originar din Franța, Muscat Ottonel s-a adaptat foarte bine condițiilor de climă și sol găsite în Europa Centrală și de Est, în special în podgoriile din România. La viile Budureasca cultivăm struguri de Muscat Ottonel pe o suprafață mai restrânsă. Chiar și așa însă, am reușit să găsim locul ideal pentru acest soi pe nedrept ignorat – un deliciu dulce în colecția Origini.

Pentru vinificarea vinului, am cules strugurii de Muscat la vremea brumelor de toamnă târzie, pentru ne asigura că boabele au acumulat suficiente zaharuri naturale. Vinul este caracterizat de dulceața aromelor, aciditatea sub medie și potențialul de învechire absolut remarcabil, de peste zece ani.

Comentarii 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.