Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Sabrize Mini Fetească Neagră Sec 2023 (187ml)
În pahar, vinul își etalează frumoasa culoare rubiniu închis, pentru ca apoi să ne delecteze cu aromele sale fructate de coacăze negre și mure. Gustul de gem de prune progresează firesc spre postgust lung, bine echilibrat cu aciditatea moderată a vinului.
Se recomandă asocierea acestui vin sec cu brânzeturi cu grad mediu de maturare, preparate tradiționale românești din carne de porc, cheeseburgeri sau friptură de vită pe cărbuni.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
Volum alcool:
14%
Cantitate:
187 ml
Val. energetică / 100ml:
339 kJ / 81 kcal
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Colecția Sabrize se adresează iubitorilor de vinuri tinere și aromate cu personalitate, numele fiind de fapt contopirea unor elemente specifice terroir-ului din viile Budureasca: Sand, Salt, Sea, Brize. Eticheta aduce în prim-plan fosilele marine descoperite în solul parcelelor din care am cules strugurii folosiți pentru a crea vinurile gamei, ce datează de milioane de ani și provin din fundul de mare al anticei mări Sarmatice.
Soi
Probabil cel mai cunoscut soi românesc de struguri, Feteasca Neagră se cultivă pe suprafețe mari în majoritatea podgoriilor din România, regiunea viticolă Dealu Mare fiind considerată un punct de referință pentru această varietate. Vinurile din Fetească Neagră sunt extractive și corpolente ca structură, cu o structură de taninuri fină și consistentă în același timp. Aromele caracteristice pentru Fetească Neagră ne conduc spre fructe negre de pădure, mure, magiun de prune, cireșe negre sau coacăze.
Terroir
Strugurii au fost culeși manual în prima jumătate a lunii septembrie, de pe parcele plasate în partea de nord a plantației, pe terase aflate la altitudini de 200 - 250 de metri. Producția la hectar a fost normată la un maxim de opt tone, pentru a obține vinuri de calitate superioară. Parcelele din care am ales strugurii beneficiază de un sol specific compus dintr-un amestec de cernoziom, argile și calcare îmbogățite cu diverse fragmente de fosile marine provenite din fostul fund de mare al mării Sarmatice. Astfel, strugurii noștri au parte în fiecare an de cele mai bune condiții de creștere.
Detalii de vinificație
Strugurii au fost fermentați pe pielițe timp de aproximativ două săptămâni la temperaturi controlate de 26°C, folosindu-se tulpini de drojdie pentru vin roșu. Macerarea pe pielițe ne-a permis să extragem mai multe arome și culoare, precum și concentrația dorită de taninuri. După fermentarea alcoolică, vinul a fost presat ușor și a trecut natural prin fermentare malolactică. Pentru a obține un vin mai fructat și mai ușor de băut, vinificarea s-a încheiat fără învechire în stejar.