a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Mini Premium Merlot Sec 2018 (187ml)

Vin de culoare roșu rubiniu intens cu nuanțe purpurii. La rotirea paharului, ne îmbie cu arome de fructe de pădure și note delicate de mentă. Gustul de mure și cireșe negre este completat de taninurile moi și catifelate, șlefuite de cele 6 luni de maturare în baricuri de stejar românesc.

Îți recomandăm să asociezi acest Merlot cu mezeluri fine crud uscate, cârnăciori picanți la grătar, brânzeturi dure maturate.

15,00 Lei
în stoc
SKU
prem-mt-187
 • - 15%
  Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 12,75 Lei
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
3

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2018

Soi de struguri:

 • Merlot

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

187 ML

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Premium FUME Sec 2022 (187ml)
Mini Premium Cabernet Sauvignon Sec 2021 (187ml)
Mini Premium Rosé Sec 2023 (187ml)

Detalii

Colecție

Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.

Soi

După marele Cabernet Sauvignon, Merlot este al doilea cel mai răspândit soi de struguri negri. Soiul dă naștere unor vinuri roșii cu o corpolență medie și taninuri mătăsoase, mai ales atunci când nu este baricat în stejar. Oenologii îndrăgesc Merlot pentru că este adaptabil. Originar din Bordeaux, se dezvoltă bine atât în medii călduroase, cât și în regiuni cu climă temperată. Merlot se vinifică frecvent în combinații cu alte soiuri, însă cramele de renume nu ezită să-l pună în valoare și ca monosepaj.

Terroir

Deși acest soi este asociat uneori cu un vin roșu mai lejer, în viile noastre, terroir-ul favorizează producerea unui Merlot cu un procentaj alcoolic mai ridicat și taninuri îndrăznețe. Acest lucru se datorează climei mai reci în comparație cu regiuni precum Australia sau California. Solul recomandat pentru Merlot trebuie să conțină un strat generos de nisip și argile și să aibă excelente proprietăți de reținere a apei. La Crama Budureasca, aceste condiții ideale se găsesc în partea terasată a plantației, după cota de 300m altitudine.

Detalii de vinificație

După sortarea și trecerea strugurilor prin buncărul cu vibrații, se colectează exclusiv mustul de primă presă. Mustuiala este macerată la rece pe pielițe pentru a extrage suficientă culoare și arome, după care fermentează la temperaturi de 24-26°C. Pentru a obține mai multă complexitate și taninuri mai catifelate, vinul a fost maturat timp de șase luni în baricuri din stejar românesc atent selecționate. Apoi a fost învechit la sticlă timp de minimum șase luni în cramă.

 

 

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.