a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Mini Premium Merlot Sec 2018 (187ml)

Vin de culoare roșu rubiniu intens cu nuanțe purpurii. La rotirea paharului, ne îmbie cu arome de fructe de pădure și note delicate de mentă. Gustul de mure și cireșe negre este completat de taninurile moi și catifelate, șlefuite de cele 6 luni de maturare în baricuri de stejar românesc.

Îți recomandăm să asociezi acest Merlot cu mezeluri fine crud uscate, cârnăciori picanți la grătar, brânzeturi dure maturate.

14,00 Lei
în stoc
SKU
prem-mt-187
 • - 15%
  Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 11,90 Lei
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
3

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2018

Soi de struguri:

 • Merlot

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

187 ML

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Premium Cabernet Sauvignon Sec 2020 (187ml)
Mini Premium FUME Sec 2020 (187ml)
Mini Premium Rosé Sec 2021 (187ml)

Detalii

Despre soi & terroir

În lumea vinului, Merlot este cunoscut ca un soi cameleonic, deoarece se adaptează la multe climate, luând caracterul atât al locației sale, cât și al tehnicilor de vinificație folosite. Cu toate acestea, soiul nu este foarte ușor de cultivat, motiv pentru care doar cele mai bune regiuni și cele mai consacrate crame se pot lăuda cu vinuri Merlot de o calitate înaltă. 

La Crama Budureasca, strugurii de Merlot dau naștere unor vinuri roșii de corpolență medie și taninuri catifelate. Aromele și gustul variază de la fructe de pădure, la cireșe negre și mure, deseori completate cu tușe de condimente precum mentă, cuișoare sau vanilie, obținute în urma procesului de maturare în baricuri de stejar.

Particularități de vinificație

În viile cramei noastre, condițiile regionale de climă și sol favorizează obținerea unui Merlot cu un conținut alcoolic mai ridicat față de clasicul Merlot produs în regiunea Bordeaux. Anul 2018 a fost unul destul de bun pentru acest soi, permițându-ne să obținem un vin cu o bună structură și plin de arome fructate, ușor de asociat cu o gamă largă de preparate culinare.

Pământul, butucul și baricul – toate sunt aici de soi bun. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Microclimatul zonei, strugurele Merlot și baricul de stejar dau acestui vin gust, culoare și savoare într-un uimitor echilibru. Pentru desăvârșirea buchetului de arome, vinul a fost învechit timp de aproximativ șase luni în butoaie de stejar românesc atent selecționate.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.