a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Mini Premium Zenovius Sec 2018 (187ml)

Asamblaj de culoare roșu rubiniu, cu parfum de cireșe supracoapte și note de scorțișoară. Un vin cu gust plăcut de prune coapte, cu taninuri bine integrate în masa vinului și subtile senzații condimentate, care oferă o mult râvnită complexitate vinului.

Se servește cu preparate culinare din carne de porc sau de miel. Încercați-l alături de cotlet de porc pe os în crustă de ierburi aromate sau împreună cu platouri de brânzeturi de oaie maturate.

15,00 Lei
în stoc
SKU
prem-zn-187
 • - 15%
  Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 12,75 Lei
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
3

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2018

Soi de struguri:

 • Shiraz
 • Cabernet Sauvignon

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

187 ML

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

89

88

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Premium Fetească Neagră Sec 2020
Premium FUME Sec 2022
Premium Sauvignon Blanc Sec 2021

Detalii

Colecție

Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.

Soi

Cabernet Sauvignon este cel mai cultivat soi de struguri din lume, extrem de popular pentru corpolența, taninurile intense și aromele de coacăze negre și piper pe care le imprimă vinurilor. Shiraz-ul aduce în schimb un mix de fructe negre și roșii în prim-plan, cu mure și cireșe negre printre aromele principale ale soiului. Aciditatea este mai scăzută la Shiraz decât la Cabernet, în timp ce textura vinului este mai mătăsoasă.

Terroir

Anul 2021 a fost favorabil pentru strugurii negri, cu suficiente ploi și peste 2000 de ore de strălucire a soarelui pe cer. Pentru vinul Premium Zenovius, viticultorii noștri au ales strugurii de Cabernet Sauvignon și Shiraz din regiunea terasată a viilor noastre, unde predomină solurile pe bază de cernoziomuri, argile și calcar. Aici strugurii se coc mai lent decât cei aflați la baza plantației, dobândind un raport superior între pulpă și coaja plină de arome și pigmenți.

Detalii de vinificație

Mustuiala a fost macerată la rece pe pielițe timp de cinci zile, după care a fermentat până la trei săptămâni cu drojdii de vinuri roșii. Vinificarea s-a făcut separat pentru fiecare soi în parte. După finalizarea fermentației, pentru a obține un plus de structură și profunzime, jumătate din cantitatea celor două vinuri a fost maturată timp de un an în butoaie din stejar american. În etapa finală, vinul a fost învechit la sticlă șase luni în cramă, pentru șlefuirea buchetului de arome.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.