Mini Premium Zenovius Sec 2018 (187ml)
Asamblaj de culoare roșu rubiniu, cu parfum de cireșe supracoapte și note de scorțișoară. Un vin cu gust plăcut de prune coapte, cu taninuri bine integrate în masa vinului și subtile senzații condimentate, care oferă o mult râvnită complexitate vinului.
Se servește cu preparate culinare din carne de porc sau de miel. Încercați-l alături de cotlet de porc pe os în crustă de ierburi aromate sau împreună cu platouri de brânzeturi de oaie maturate.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 11,90 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
- Orange
- Mix
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
An de recoltă:
2018
Soi de struguri:
- Shiraz
- Cabernet Sauvignon
Volum alcool:
14,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
187 ML
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
În cazul acestui asamblaj, am optat pentru un mix egal între struguri nobili din soiurile Cabernet Sauvignon & Shiraz, urmărind să obținem un vin care extrage din ambele soiuri cele mai bune calități. De la Cabernet Sauvignon am preluat corpolența și taninurile ferme, iar de la Shiraz am moștenit aromele intense de fructe roșii și negre.
Strugurii din care obținem Premium Zenovius provin din parcele de viță de vie ce beneficiază de cele mai bune condiții pedoclimatice din regiunea Dealu Mare. În asamblarea acestui vin de top, oenologul nostru Stephen Donnelly a reușit să atingă o armonie perfectă și un buchet aromatic complex între cele două soiuri.
Particularități de vinificație
În procesul de obținere a vinului, strugurii de Cabernet au fost vinificați separat de cei de Shiraz. Culesul acestora s-a făcut mai târziu, cu scopul de a obține vinuri cât mai consistente, iar strugurii au fost selectați pe masa specială de sortare în vederea menținerii unui nivel înalt de calitate a vinului.
Pentru obținerea unui plus de structură și profunzime, aproximativ jumătate din cantitatea celor două vinuri a fost maturată în baricuri din stejar american și românesc timp de 12 luni. Astfel, buchetul aromatic al vinului a căpătat extra profunzime și complexitate. În afara tuturor calităților sale, Premium Zenovius prezintă și un excelent potențial de învechire la sticlă, fiind un vin obișnuit cu câștigarea celor mai importante medalii la concursuri de nivel mondial.