Mini Noble Five Sec 2020 (187ml)
Culoare roșu închis cu bordură rubinie, cu arome bine definite de cireșe, prune, coacăze negre și marțipan. Are o structură elegantă și un gust fructat, care se dezvoltă într-un postgust complex, lung și plăcut, cu ușoare senzații de mentol. Este un vin care îsi arată adevăratul potențial în timp, având un mare potențial de învechire la sticlă.
Încercați acest asamblaj deosebit alături de un cotlet de porc cu cartofi copți la cuptor.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 17,85 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
- Orange
- Mix
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
An de recoltă:
2020
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Shiraz
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Pinot Noir
Volum alcool:
14,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
187 ML
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
În multe privințe, vinul Noble Five poate fi considerat copilul de suflet al oenologului Cramei Budureasca, Stephen Donnelly, un asamblaj din cinci soiuri ce se aseamănă unei vechi familii regale, obținut din cei mai buni struguri din viile Budureasca.
În familia regală Noble Five, Cabernet Sauvignon este Regele Impunător, cu taninurile sale îndrăznețe și note condimentate. Pinot Noir este Regina, cu un buchet de fructe de pădure și taninuri moi, catifelate. Merlot reprezintă Prințul Vârstnic, cu personalitate și final lung, plăcut. Shiraz, în schimb, este Tânărul Prinț, cu aromele vioaie de coacăze negre și piper. Iar Feteasca Neagră nu poate fi decât Prințesa: carismatică, delicată și elegantă.
Particularități de vinificație
La Crama Budureasca obținem acest asamblaj de clasă la finalul unui lung proces care începe cu recoltarea manuală a cinci soiuri de struguri negri din cele mai bune parcele ale viilor noastre. Strugurii sunt selecționați numai după ce experții noștri s-au asigurat că au atins maturitatea lor deplină.
Vinificarea s-a realizat separat pentru fiecare varietate în parte. Mustul s-a macerat lent timp de peste 20 de zile, iar vinurile rezultate au fost maturate până la 12 luni de zile în butoaie de stejar franțuzesc și românesc, în funcție de evoluția fiecăruia. Apoi Stephen Donnelly a inspectat butoaiele și le-a ales pe cele mai bune pentru a asambla acest vin. A fost nevoie de alte trei luni de provocări pentru a găsi combinația potrivită între structură și arome.