Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Budureasca Clasic Mini Rosé Demisec 2023 (187ml)
Un vin de culoare roz pal, cu arome fructate bazate pe cireșe și zmeură și un gust proaspăt de fructe de vară. Aciditatea vibrantă, complementată de postgustul lung și curat transformă acest vin în alegerea ideală pentru o regivorare cu stil.
Se servește cel mai bine ca atare sau în combinație cu mezeluri italienești, brânzeturi proaspete, pui grill sau ceafă de porc la grătar. Se potrivește și cu gustări rapide precum chipsuri, tortilla sau sendvișuri.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Pinot Noir
Volum alcool:
13,5%
Cantitate:
187 ML
Val. energetică / 100ml:
343 kJ / 82 kcal
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Vinurile din colecția Budureasca Clasic sunt proaspete, aromate și propun un raport calitate preț foarte bun. Pot fi savurate acasă, în familie, alături de prieteni sau la diverse festivități și reprezintă o îmbinare între tradiție și modernitate. Numele Budureasca este puternic ancorat în istoria românilor. În apropierea Viilor Budureasca au fost descoperite vestigii dacice vechi de mii de ani ce atestă pasiunea dacilor pentru cultivarea viței-de-vie.
Soi
În ultimii ani, vinurile rosé s-au situat în topul preferințelor românilor, pentru că oferă atât prospețimea și senzația răcoritoare a vinurilor albe, cât și un profil aromatic similar cu cel al vinurilor roșii. Toate aceste calități le fac versatile și ușor de băut. La Crama Budureasca, folosim pentru rosé-urile noastre struguri din soiuri consacrate precum Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot sau Cabernet Sauvignon, în procentaje bine alese pentru a atinge echilibrul dorit între structură și arome.
Terroir
Strugurii au fost culeși la maturitate deplină de pe parcele diferite poziționate în zona de altitudine medie a platanției. În aceste parcele, solul este format dintr-un amestec fertil de cernoziom, cu argilă și pietriș în substrat, ceea ce a contribuit la obținerea unor vinuri cu aciditate ridicată și accente minerale. Recolta anului 2023 a adus condiții în general bune pentru vița-de-vie, astfel că nu am înregistrat pierderi de producție din cauze naturale. Strugurii au avut parte de peste 2000 de ore de lumină solară, acumulând în fruct nivelul dorit de zahăr natural și aciditate.
Detalii de vinificație
La cramă, strugurii din cele patru soiuri au fost sortați cu atenție, desciorchinați și presați direct. Nu s-a făcut macerare pentru a nu extrage prea multă culoare și taninuri din pielița strugurilor. După presare, mustul a fost lăsat la limpezit, pentru ca apoi vinul să fie fermentat în tancuri de inox timp de două săptămâni la temperatura de 16°C împreună cu drojdii selecționate. Tipic pentru rosé-uri, vinul a avut parte de o vinificare în stil fresh, fără contact cu lemnul de stejar.