Mini Premium Rosé Sec 2023 (187ml)
Strălucind în pahar într-o culoare roz aprins, vinul ne îmbie cu arome de fructe de vară, complementate de un gust bogat de cocktail de fructe de sezon. Finalul proaspăt și aciditatea echilibrată fac din acest vin rosé un companion perfect pentru o gamă largă de preparate culinare.
Poate fi servit oricând alături de salate, fructe de mare, pui la grătar, pește sau platouri cu brânzeturi fine. Poate fi savurat și ca atare, servit preferabil rece.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 12,75 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Pinot Noir
Volum alcool:
13,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
187 ML
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.
Soi
Strugurii folosiți în acest cupaj provin din două soiuri cu temperament diferit. Atunci când este vinificat în rosé, soiul Fetească Neagră oferă vinurilor o bună structură și arome intense de fructe roșii precum căpșune, fragi sau zmeură. De cealaltă parte, franțuzescul Pinot Noir este unul dintre cele mai potrivite soiuri pentru crearea vinurilor rosé, datorită structurii catifelate și a acidității vibrante, ambele fiind aspecte esențiale pentru acest tip de vin.
Terroir
Pentru vinul Premium Rosé, am selecționat manual strugurii de Fetească Neagră și Pinot Noir din parcele diferite ale viilor noastre. Pinot Noir-ul a fost cules de la 170 de metri, din parcele ce beneficiază de soluri fertile de tip cernoziom, în timp ce Feteasca provine dintr-o zonă cu altitudini de 200 de metri, bogată în soluri cu conținut ridicat de nisip, pietriș și argile. Campania de cules s-a făcut la jumătatea lunii septembrie, în special dimineața, pentru a împiedica oxidarea timpurie a strugurilor.
Detalii de vinificație
Strugurii nobili de Fetească Neagră și Pinot Noir au fost presați direct, cu delicatețe, colectându-se un must de foarte bună calitate. Presa folosită pentru a crea acest vin este prevăzută cu gaz inert, pentru a proteja mustul de contactul cu aerul și a păstra aromele fructate ale vinului. Nu s-a făcut macerare pe pielițe, pentru a nu extrage din struguri taninuri astringente, ci direct fermentare cu drojdii selecționate timp de circa două săptămâni la temperaturi controlate de 15°C.