a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Organic Rosé Sec 2022

Evaluare:
100% of 100

Un rosé ecologic de culoare străvezie roz pal, aromat și intens precum soiurile Pinot Noir și Merlot din care a luat naștere. Olfactiv, își fac rapid simțită prezența notele parfumate de vișine și flori sălbatice de câmp, iar în gust se afirmă tușele de zmeură și fragi. Structura mătăsoasă și postgustul prelung și echilibrat completează cu succes acest vin de prim nivel.

Ideal cu frigărui din carne de pui la grătar sau somon grill, însă poate fi servit oricând și ca aperitiv sau alături de brânzeturi fine.

Vinul este cu închidere de tip screw-cap (capac cu filet).

62,00 Lei
în stoc
SKU
org-ro
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
12

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

 • Merlot
 • Pinot Noir

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Jurnal Smart Nutrition + 2 vinuri Budureasca Organic (Sauvignon Blanc si Shiraz)
Jurnal Smart Nutrition + Organic Sauvignon Blanc
Organic Fetească Neagră & Shiraz Sec 2022

Detalii

Despre soi & terroir

Am lansat colecția Organic în anul 2015 pentru a vă oferi vinuri ceritifcate ecologic de cea mai înaltă puritate. Vinurile noastre organice sunt create exclusiv din struguri culeși manual din parcele cu vițe de vie care nu au fost tratate cu fertilizatori, pesticide sau alte substanțe. Toate ingredientele au provenit de la Mama Natură – pământ, apă, aer, lumina soarelui. Acestea, împreună cu pasiunea și dragostea noastră pentru vin, formează Amprenta sufletului, simbolul colecției Organic.

Merlot și Pinot Noir sunt două dintre cele mai bune soiuri din care se pot obține rosé-uri de clasă, datorită versatilității lor, corpolenței medii și a conținutului mai scăzut de taninuri. La Crama Budureasca, ambele soiuri sunt plantate pe parcele certificate organic, îngrijite separat de vițele de vie convenționale. Parcelele se află la 300m altitudine, pe o zonă terasată ce beneficiază de soluri cu o bună retenție a apei și un excelent drenaj, aspecte benefice pentru dezvoltarea strugurilor negri.

Particularități de vinificație

2022 a fost un an destul de dificil în viile Budureasca, cu o vară secetoasă dominată de temperaturi foarte mari. Condițiile de climă au făcut ca strugurii de Merlot și Pinot Noir să ajungă la maturitate mai devreme decât în alți ani de recoltă. Producția la hectar a fost mai scăzută, cu atât mai mult cu cât în viile organice nu s-a intervenit cu pesticide sau erbicide pentru a le proteja suplimentar de factorii externi. Strugurii care au făcut față căldurii au asimilat însă arome bogate, cu boabe bine proporționate ca mărime și adunate compact pe ciorchine.

Strugurii ecologici din soiurile Merlot și Pinot Noir din care am obținut acest vin rosé organic provin din parcele cu soluri foarte fertile bogate în calcar. Pentru vinificarea vinului, strugurii au fost presați direct, apoi lăsați o perioadă scurtă să se macereze pe pielițe, până la obținerea culorii dorite de oenolog, fără a extrage și taninuri. Procesul de fermentație pentru acest vin a avut loc la temperaturi scăzute, cu drojdii speciale de vinuri organice. Vinul se savurează ca atare, bine răcit, sau împreună cu platouri de brânzeturi și mezeluri crud-uscate. 

Review-uri 8

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.