Mini Bristena Busuioacă Demidulce 2023 (187ml)
În pahar dezvăluie o culoare strălucitoare roz intens, cu arome bine definite de dulceață din petale de trandafir, complementate de gustul de căpșune și zmeură. Corpolența medie, precum și echilibrul bun între zahăr și aciditate, îi conferă acestuia un final deosebit de catifelat.
Se recomandă servirea acestui vin ca atare sau alături de deserturi pe bază de fructe sau ciocolată.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 11,90 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Busuioacă
Volum alcool:
12%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
187 ML
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Busuioaca de Bohotin provine, așa cum o sugerează și numele, din regiunea Bohotin, aflată în sud-estul județului Iași. Este un soi foarte aromat și plin de caracter, ce oferă vinurilor din care este produs note de dulceață de trandafiri, piersică și miere de albine.
Busuioaca este și un soi destul de pretențios, fiind cultivat pe o suprafață restrânsă de doar 100 de hectare în România. Printre acestea se află și parcele noastre din viile Budureasca, din care obținem vinuri Busuioacă vinificate demidulce pentru colecția Bristena, concepută special pentru publicul feminin sau pentru amatorii de vinuri de desert.
Particularități de vinificație
La Crama Budureasca din regiunea Dealu Mare, cultivăm Busuioaca pe aproximativ șase hectare de viță de vie. Din cei mai sănătoși ciorchini, proveniți din parcele care beneficiază de o excelentă poziționare și culeși cu atenție de viticultori, obținem acest rosé foarte elegant și bine structurat.
După ce au fost presați cu grijă, strugurii au avut parte de o fermentare controlată la temperaturi scăzute timp de 3-4 săptămâni, până în momentul când aceasta a fost sistată pentru a păstra zaharurile naturale. Procesul a conferit vinului o bună armonie între aromele varietale și senzația de dulce, transformând această licoare într-un ideal digestiv sau vin de desert.