Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Premium Sauvignon Blanc Sec 2024
Vinul ne întâmpină în pahar cu o seducătoare culoare galben-pai pal. Aromele primare sunt bazate pe note vegetale de sparaghel și accente de agrișe coapte, în timp ce gustul plăcut ne delectează cu grepfruit copt și aceleași agrișe. Aciditatea proaspătă pe palatin și postgustul lung și catifelat completează experiența degustării.
Recomandăm asocierile cu pește, carne de pui, fructe de mare, paste cu sosuri albe, brânzeturi fine sau preparate vegetariene.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2024
Soi de struguri:
- Sauvignon Blanc
Volum alcool:
13%
Cantitate:
750 ml
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Adresată în mod special segmentului HoReCa, colecția Budureasca Premium reunește vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine preparate culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului și situându-se la intersecția dintre tradiționalism și modernitate, gama conține atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii din gamă sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.
Soi
Se spune că Sauvignon Blanc a apărut pentru prima dată în secolul al XVI-lea în Valea Loarei din Franța. Soiul se bucură de o mare popularitate în rândul iubitorilor de vin, fiind în top 10 cele mai plantate soiuri de struguri din lume. Vinurile create din Sauvignon Blanc au de obicei o aciditate crocantă și vibrantă, arome intens fructate și sunt aproape mereu îmbuteliate fără învechire în stejar. Aromele cel mai des asociate cu Sauvignon Blanc sunt cele de citrice, fructe tropicale, pere, măr verde, busuioc, sparanghel sau iarbă proaspătă.
Terroir
Strugurii folosiți la crearea acestui vin au fost culeși manual, din zona de altitudine medie a platanției (200-250m), unde solul este un amestec de cernoziom, argile și pietriș, iar vițele-de-vie sunt dispuse în terase inclinate. 2024 a fost un an complicat în vie, impactat o vară secetoasă și grindină de dimensiuni mari, astfel că producția a înregistrat pierderi cantitative față de recoltele anterioare. Din punct de vedere calitativ însă, strugurii au acumulat în fruct un bun nivel de zaharuri naturale și aciditate.
Detalii de vinificație
Pentru Premium Sauvignon Blanc, am cules din vie strugurii la atingerea maturității depline. Aceștia au fost sortați și zdrobiți, apoi mustuiala a fost macerată la rece 12 ore, pentru a extrage mai multe arome din pielițe. Presarea s-a realizat sub o presiune delicată, după care am recoltat doar mustul superior de primă presă, fermentarea efectuându-se cu drojdii selecționate la 12-14°C timp de trei săptămâni. Pentru a exprima caracterul autentic al soiului Sauvignon Blanc, vinificarea s-a făcut în sec, fără ca vinul să aibă contact cu lemn de stejar.