Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Bag in Box 2L Rosé Demisec
Culoare roz pal, cu arome puternice de fragi, zmeură și cireșe sălbatice, cu accente de trandafiri. Gustul plăcut de fructe de vară coapte este bine echilibrat, cu o aciditate proaspătă și un postgust lung și curat. Este un vin elegant și ușor de băut, excelent mai ales pe timp de vară la picnicuri sau grătare în aer liber.
Poate fi servit ca atare sau în asociere cu pui grill, pește și diverse branzeturi. Este unul dintre vinurile care pot fi savurate și împreună cu snack-uri precum chipsuri din cartofi, nachos sau tortilla.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2024
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Pinot Noir
Volum alcool:
13%
Cantitate:
2 L
Val. energetică / 100ml:
322 kJ / 77 kcal
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Vinurile ambalate în sistem Bag in Box sunt ideale pentru consumul alături de prieteni datorită volumului generos de 2L și a unui raport calitate preț avantajos. Sistemul Bag in Box conține o pungă vidată care se comprimă pe măsură ce vinul este turnat în pahar prin acționarea canelei de la baza cutiei. Astfel, vinul rămâne proaspăt mai mult timp. Vinurile din gama Bag in Box 2L sunt frecvent premiate la concursurile din România și au o calitate similară cu cele din colecția Budureasca Clasic.
Soi
În ultimii ani, vinurile rosé s-au situat în topul preferințelor românilor, pentru că oferă atât prospețimea și senzația răcoritoare a vinurilor albe, cât și un profil aromatic similar cu cel al vinurilor roșii. Toate aceste calități le fac versatile și ușor de băut. La Crama Budureasca, folosim pentru rosé-urile noastre struguri din soiuri consacrate precum Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot sau Cabernet Sauvignon, în procentaje bine alese pentru a atinge echilibrul dorit între structură și arome.
Terroir
Pentru acest rosé, strugurii negri au fost culeși la maturitate deplină din parcele diferite poziționate în zona de altitudine medie a platanției, unde solul este format dintr-un strat de 10cm de cernoziom, urmat de argilă și pietriș. Compoziția solului a contribuit la obținerea unor vinuri cu aciditate ridicată și accente minerale. Deși recolta anului 2024 a adus condiții dificile în vie, cu o vară foarte secetoasă și episoade agresive de grindină ce au cauzat scăderea producției din punct de vedere cantitativ, strugurii au atins în final un bun nivel calitativ.
Detalii de vinificație
La cramă, strugurii din cele patru soiuri au fost sortați cu atenție, desciorchinați și presați direct. Nu s-a făcut macerare pentru a nu extrage prea multă culoare și taninuri din pielița strugurilor. După presare, mustul a fost lăsat la limpezit, pentru ca apoi vinul să fie fermentat în tancuri de inox timp de două săptămâni la temperatura de 16°C împreună cu drojdii selecționate. Tipic pentru rosé-uri, vinul a avut parte de o vinificare în stil fresh, fără contact cu lemnul de stejar.