Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Spumant Shine Rosé Sec
Shine Rosé a fost creat din interesanta împerechere a soiurilor Merlot și Sangiovese, ce a dat naștere unui spumant cu o culoare strălucitoare în nuanțe de roz pal și a unui buchet de arome bazat pe note primare de fructe roșii precum zmeură și căpșune. Proaspăt și echilirat, surprinde prin structura sa plină și finalul lung și persistent.
Se recomandă servirea vinului ca atare sau cu gustări din fructe de mare, diverse brânzeturi fine, dar și alături de deserturi rafinate nedulci.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2024
Soi de struguri:
- Merlot
- Sangiovese
Volum alcool:
11%
Cantitate:
750 ml
Treaptă de calitate:
Produs în Italia
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 8 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Portofoliul nostru de vinuri nu ar fi complet fără o colecție cuprinzătoare de vinuri spumante, realizate atât prin Metoda Tradițională (cazul spumantelor noastre premium și super-premium Prima Stilla și Classic Blanc Noir), cât și prin metoda Charmat (precum revigorantele spumante Shine). Tocmai de aceea ne-am unit forțele cu partenerii noștri din Italia, patria celebrului Prosecco, pentru a vă oferi noile spumante Budureasca Shine, acum într-o prezentare plină de stil și vervă tinerească.
Soi
În crearea acestui spumant, oenologii au optat pentru o combinație mai neobișnuită între franțuzescul Merlot și soiul italienesc Sangiovese, două soiuri diferite ca temperament. Merlot oferă o corpolență medie, textură catifelată și o aciditate mai scăzută față de alte soiuri de vin spumant (precum Pinot Noir). Sangiovese este un soi nativ al Italiei ce provine din regiunea toscană. Deși, la fel ca Merlot, nu este o alegere tipică pentru vinuri spumante, soiul prezintă toate calitățile necesare pentru acest tip de vin - arome generoase de fructe roșii, structură bună și o aciditate naturală ridicată.
Terroir
Strugurii selecționați pentru acest spumant provin din vițe-de-vie plantate la mare altitudine pe terase înclinate, ce beneficiază de soluri cu un drenaj natural foarte bun. Un bun drenaj este esențial pentru a permite eliminarea excesului de apă din sol în anotimpurile ploioase. Microclimatul regiunii, aflată într-o zonă geografică unde brizele Mării Adriatice se întrepătrund cu aerul curat al Alpilor, oferă veri călduroase dar nu excesiv de toride. Condițiile favorabile de climă și sol permit coacerea lentă a strugurilor și fac posibilă obținerea unor vinuri spumante cu un caracter aparte.
Detalii de vinificație
Cupajul din Merlot și Sangiovese este vinificat de echipa de oenologi pentru a produce baza de vin rosé folosită ulterior pentru a obține spumantul. Etapa de spumare a vinului liniștit în autoclavă prin metoda Charmat se desfășoară la temperatură controlată de 14 - 15°C. Procesul implică un contact prelungit cu drojdii special selecționate întins pe o durată de 60 de zile. Tehnicile de vinificare folosite au dat naștere unui spumant rosé tânăr, vioi, cu intense arome fructate și florale. După ce se ating nivelurile dorite de presiune, conținut alcoolic și zahăr rezidual, spumantul este răcit, stabilizat la o temperatură de -2/-3°C, filtrat și în final îmbuteliat.