Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Spumant Classic Blanc Noir Extra Brut 2014 în cutie de colecție și pungă cadou

Classic Blanc Noir ne atrage încă din start prin culoarea sa splendidă galben pai pal. Aromele se deschid cu note de brioșă și pâine proaspăt coaptă, armonios completate de gustul fructat și aciditatea vibrantă. Perlajul fin ne însoțește pe întreg parcursul degustării și poate dura până la câteva ore.

Se savurează cel mai bine ca atare la ocazii fastuoase sau acompaniat de preparate fine precum scoici Saint Jacques, homar, carpaccio de vită, caviar, brânzeturi fine sau ouă benedict.

194,00 Lei
în stoc
SKU
classic-bn-14
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
39

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut

An de recoltă:

2014

Soi de struguri:

 • Pinot Noir
 • Chardonnay

Volum alcool:

12,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Spumant Shine Rosé Sec 2019
Spumant Shine Alb Brut 2018
Spumant Prima Stilla Rosé Sec 2016

Detalii

Despre soi & terroir

Strugurii de Pinot Noir și Chardonnay au fost culeși manual din viile Budureasca devreme în sezonul recoltei din parcelele noastre special întreținute, pentru a conferi vinului o complexitate tipică unui spumant Millésime (creat doar din struguri proveniți din aceeași podgorie și din aceeași recoltă). Pentru recoltare au fost folosite doar cutii mici cu capacitatea maximă de 35 kg pentru a menține boabele de struguri intacte.

În cramă, presarea strugurilor albi de Chardonnay s-a făcut cu maximă delicatețe, colectându-se doar primul must. Boabele de Pinot Noir au fost la rândul lor supuse unei presiuni atât de mici încât acestea să nu se spargă, mustul proaspăt fiind recoltat la început. Rezultatul este cea mai bună bază de vin pentru spumante, obținută din must fără contact cu pielița strugurilor și deci fără culoare.

Particularități de vinificație

În procesul de obținere a spumantului super-premium Classic Blanc Noir am acordat deosebită atenție fiecărei etape, procesul fiind întins pe durata mai multor ani. Vinul a fost creat prin metoda tradițională, aceeași folosită și la obținerea șampaniei. După prima fermentare, cele două vinuri obținute din Chardonnay și Pinot Noir au fost cupajate după dorința oenologului Budureasca, iar vinul a trecut fermentarea în sticlă pentru a-și dobândi mult-râvnita complexitate.

Classic Blanc Noir a fermentat individual, patru luni în fiecare sticlă, la temperaturi de 13-14°C – important pentru obținerea unui perlaj fin și lung. Apoi vinul a fost ținut pe drojdii șase ani, perioadă urmată de remuaj periodic (alternarea sticlelor în diferite poziții și unghiuri de înclinare) menit a direcționa sedimentele naturale spre vârful sticlei. Sedimentele au fost apoi degorjate, iar un dozaj extra brut a fost adăugat înainte de îmbutelierea sub presiune (< 6g de zahăr per litru).

Recenzii

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.