a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Spumant Shine Alb Brut 2019

Evaluare:
97% of 100

Obținut din struguri nobili de Fetească Albă, vinul păstrează caracteristicile aromatice ale soiului. În pahar ne seduce cu o culoare discretă, verde pal precum aurul italian. Gustul încântător de pere coapte și aroma mediteraneană de piersici și pere sunt completate de postgustul mineral și perlajul fin.

Se savurează ca atare sau cu paste în sosuri cremoase, fructe de mare, somon afumat, brânzeturi fine și platouri de mezeluri italienești.

- 42%
55,00 Lei 31,80 Lei Economisești 23.2 Lei
în stoc
SKU
shine-brut-19
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
6

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2019

Soi de struguri:

 • Fetească Albă

Volum alcool:

12%

Treaptă de calitate:

Produs în Italia

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 5 - 7°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

-42%

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Spumant Budureasca Shine Alb Brut Mini 200ml 2022
Spumant Budureasca Shine Rosé Sec Mini 200ml 2022
Spumant Shine Rosé Sec 2019

Detalii

Despre soi & terroir

Deși vinul a fost îmbuteliat de partenerii noștri din Italia, spumantele din colecția Shine s-au creat doar din struguri românești din viile Budureasca. Pentru Shine Alb am ales să folosim struguri de Fetească Albă, unul din cele mai populare soiuri din România, cu o istorie atestată de peste 2000 de ani. Soiul dă naștere unor vinuri fructate și proaspete, cu arome de citrice, flori de câmp, pere, piersici sau caise.

Strugurii nobili de Fetească Albă au fost culeși devreme din vie, începând chiar cu jumătatea lunii august. Astfel, strugurii au asimilat un conținut mai scăzut de zaharuri naturale și o mai mare aciditate în fruct, ambele foarte importante pentru obținerea unui spumant de calitate. Am cules Feteasca Albă din parcelele noastre de la poalele dealului, unde avem cernoziomuri cu o bună irigare și un excelent drenaj.

Particularități de vinificație

Budureasca Shine Alb a fost creat prin metoda cu fermentare în tanc (denumită și Charmat sau Metoda Italiană). Spre deosebire de Metoda Tradițională folosită la obținerea spumantelor Prima Stilla și Classic Blanc Noir – Metoda Charmat este mai simplă, mai rapidă și implică o manoperă redusă. De aceea Budureasca Shine este vinul ideal pentru cei ce caută un spumant proaspăt și aromat, fără a fi interesați de complexitatea unui produs de categorie luxury.

Shine Alb a fost produs în două etape distincte. Mai întâi s-a obținut baza de vin din struguri românești de Fetească Albă. Vinul liniștit a fost amestecat ulterior cu un mix format din drojdii speciale și zaharuri. Această a doua fermentație a avut loc într-un tanc presurizat din inox, pentru ca dioxidul de carbon să fie împins înapoi în vin. Vinul a fost filtrat, s-a adăugat dozajul pentru a regla zahărul la nivelul brut și s-a îmbuteliat la o presiune de 3 bari.

Review-uri 7

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.