Produsul a fost adăugat in coșul tău.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Budureasca Shine Alb Brut 2018

Evaluarea ta:
100% of 100

Acest spumant alb este obținut din struguri de Fetească Albă și păstrează calitățile celebrului soi nobil românesc. Turnat în cupa paharului, are o culoare discretă de verde pal precum aurul italian. Gustul agreabil de pere coapte și aroma mediteraneană de piersici și pere completează armonia simțurilor.

Este un vin echilibrat, cu un postgust mineral și un perlaj fin. Se poate asocia cu paste cu fructe de mare, somon afumat și brânzeturi fine sau degustat în relaxare pentru plăcerea pe care o oferă în sine.

48,00 Lei
în stoc
SKU
shine-brut-18
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Brut / Sec

An de recoltă:

2018

Soi de struguri:

 • Fetească Albă

Volum alcool:

12%

Treaptă de calitate:

Produs în Italia

Cantitate:

0.75L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 5 - 7°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Budureasca Shine Rosé Sec 2017

Detalii

Despre soi & terroir

Deși a fost îmbuteliat în Italia, acest spumant alb a fost obținut din struguri românești de Fetească Albă culeși din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca, aceștia păstrându-și pe deplin cunoscutele arome fructate ale soiului.

Inițial, Feteasca Albă a apărut ca variație clonală din Fetească Neagră, soiul necesitând o grijă deosebită datorită fineții sale. Strugurii de Fetească Albă au nevoie de 150-160 de zile de vegetație, iar în regiunea Dealu Mare coacerea lor are loc în prima jumătate a lunii septembrie. Vinurile din Fetească Albă sunt de obicei fructate și pot conține arome de flori de câmp, caise, pere sau piersici.

Particularități de vinificație

Budureasca Shine Alb a fost creat folosind metoda cu fermentare în tanc tipică vinurilor Prosecco (cunoscută și ca metoda Charmat sau metoda italiană), inventată în 1895 de Federico Martinotti, un oenolog din regiunea Asti.

Spre deosebire de metoda tradițională (Champenoise), în cazul fermentării în tanc, procesul este mai rapid și mai puțin costisitor. Baza de vin este amestecată cu drojdii selecționate și zaharuri într-o cisternă din inox, pentru ca dioxidul de carbon degajat în timpul fermentației să fie dizolvat în vin, generând bulele specifice. La finalizarea fermentației, vinul este filtrat, dozajul este adăugat, iar vinul este imediat îmbuteliat în sticlă sub o presiune de circa 3 bari.

Recenzii 3

Ai încercat acest produs și vrei să ne împărtășești părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.

Product Attachment

fisa shine alb 18
(Size: 700.8 KB)