Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Spumant Prima Stilla Organic Brut Natur 2024
În pahar, spumantul Prima Stilla Organic ne întâmpină cu o strălucitoare culoare galben-verzui pal. Aromele elegante și delicate amintesc de măr copt, cu note de brioșă. Gustul este echilibrat și bine structurat, cu accente de nucă și măr verde ce se împletesc armonios într-un final proaspăt și rafinat.
Se recomandă servirea ca aperitiv. Poate fi asociat, după preferință, cu bruschete cu roșii și mozzarella, tartine cu somon afumat, pește gătit la grill, foie gras, sushi sau creveți tempura.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2024
Soi de struguri:
- Pinot Noir
- Fetească Albă
- Pinot Gris
Volum alcool:
11%
Cantitate:
750 ml
Treaptă de calitate:
D.O.C. Dealu Mare
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 5 - 7°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Am lansat colecția Organic în anul 2015 pentru a vă oferi vinuri ceritifcate ecologic de cea mai înaltă puritate, iar Prima Stilla Organic este primul spumant inclus în colecție. Vinurile noastre organice sunt create exclusiv din struguri culeși manual din parcele cu vițe de vie care nu au fost tratate cu fertilizatori, pesticide sau alte substanțe. Toate ingredientele au provenit de la Mama Natură – pământ, apă, aer, lumina soarelui.
Soi
Pentru a realiza acest spumant, specialiștii noștri au ales un mix de trei soiuri nobile. Feteasca Albă (50%) s-a împrietenit cu două soiuri franțuzești din familia Pinot ‒ Pinot Gris (40%) și Pinot Noir (10%). Toate cele trei soiuri au fost culese devreme din plantația noastră, înainte de atingerea maturității, pentru a obține o aciditate mai ridicată și un nivel alcoolic scăzut.
Terroir
2024 a fost un an dificil în viile Budureasca, marcat de episoade de secetă și grindină dificil de contracarat. Astfel, producția la hectar a fost mai scăzută decât în alți ani de recoltă, afectarea fiind mai mare în vițele-de-vie organice, pentru că nu se intervine cu diverse substanțe pentru a le proteja suplimentar de factorii externi. Cu toate acestea, strugurii au fost calitativi, cu un bun raport între aciditate și arome.
Detalii de vinificație
Spumantul Prima Stilla Organic a fost creat prin Metoda Tradițională (Champenoise), cu dublă fermentare. Mai întâi strugurii au fost presați delicat pentru a obține cel mai bun must, apoi vinurile au fermentat separat în tancuri de inox. Cele trei vinuri au fost amestecate, cea de-a doua fermentare având loc în interiorul fiecărei sticle pentru 60 de zile la temperatura de 12°C. Ulterior, vinul a fost maturat pe drojdii timp de 12 luni, apoi după degorjare s-a adăugat un dozaj brut natur (cu zero zahăr).