Organic Sauvignon Blanc Sec 2022
În pahar, acest Sauvignon Blanc obținut din struguri ecologici dezvăluie o culoare galben-pai deschis și arome de fructe tropicale. Gustul amintește de ananas cu note vegetale, iar structura este mătăsoasă. Finalul lung, catifelat și aciditatea fină completează cu succes experiența degustării.
Ideal alături de preparate fine din pește, fructe de mare sau paste cu sosuri pe bază de brânză.
Vinul este cu închidere de tip screw-cap (capac cu filet).
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2022
Soi de struguri:
- Sauvignon Blanc
Volum alcool:
13,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Am lansat colecția Organic în anul 2015 pentru a vă oferi vinuri ceritifcate ecologic de cea mai înaltă puritate. Vinurile noastre organice sunt create exclusiv din struguri culeși manual din parcele cu vițe de vie care nu au fost tratate cu fertilizatori, pesticide sau alte substanțe. Toate ingredientele au provenit de la Mama Natură – pământ, apă, aer, lumina soarelui. Acestea, împreună cu pasiunea și dragostea noastră pentru vin, formează Amprenta sufletului, simbolul colecției Organic.
Soi
Sauvignon Blanc a apărut pentru prima dată în celebra regiune Bordeaux din Franța. Soiul se bucură de un renume global, fiind apreciat datorită vinurilor savuroase pe care le creează. Vinurile obținute din Sauvignon Blanc sunt consumate de obicei tinere și nu sunt învechite în baricuri de stejar. Câteva dintre aromele tipice soiului sunt cele de fructe tropicale, grepfrut, piersică, agrișe, sparanghel, busuioc sau iarbă proaspătă.
Terroir
2022 a fost un an cu multe provocări în viile Budureasca, marcat de condiții de climă secetoasă. Acest lucru a permis strugurilor ecologici de Sauvignon Blanc să-și atingă potențialul maxim puțin mai timpuriu decât în alți ani de recoltă. Producția la hectar a fost mai redusă, cu atât mai mult cu cât în vițele-de-vie organice nu s-a intervenit cu pesticide sau erbicide pentru a le proteja împotriva factorilor externi. Strugurii care au făcut față condițiilor climatice au asimilat însă arome intense, cu un raport foarte bun între zaharuri și aciditate.
Detalii de vinificație
Pentru acest vin ecologic, am selecționat manual cei mai buni sănătoși struguri, care au fost presați delicat și lăsați să se macereze la rece pe pielițe între 12 și 24 de ore, cu scopul de a extrage cât mai multe arome. Ulterior, mustul a fermentat la 14°C timp de 21 de zile, limitându-se în tot acest timp contactul cu oxigenul. Vinul a căpătat astfel un plus de arome și o textură mai complexă. Vinificarea vinului s-a finalizat apoi în stil fresh, fără maturare în butoaie de stejar.