a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Organic Sauvignon Blanc Sec 2022

În pahar, acest Sauvignon Blanc obținut din struguri ecologici dezvăluie o culoare galben-pai deschis și arome de fructe tropicale. Gustul amintește de ananas cu note vegetale, iar structura este mătăsoasă. Finalul lung, catifelat și aciditatea fină completează cu succes experiența degustării.

Ideal alături de preparate fine din pește, fructe de mare sau paste cu sosuri pe bază de brânză.

Vinul este cu închidere de tip screw-cap (capac cu filet).

56,00 Lei
în stoc
SKU
organic-sb
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
11

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

 • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Organic Chardonnay Sec 2022
Organic Fetească Neagră & Shiraz Sec 2022
Organic Fetească Neagră Sec 2022

Detalii

Despre soi & terroir

Am lansat gama Organic în anul 2015, cu scopul de a oferi clienților noștri vinuri ecologice de cea mai înaltă puritate. Vinurile sunt create exclusiv din struguri culeși dintr-o parcelă specială, cu vițe de vie care nu au fost tratate cu fertilizatori, pesticide sau alte substanțe. Toate ingredientele ne-au fost oferite chiar de Mama Natură – pământ, apă, aer, lumina soarelui. Acestea, împreună cu pasiunea și dragostea noastră pentru vin, formează Amprenta sufletului, simbolul colecției Organic.

Geneza soiului Sauvignon Blanc ne conduce către Valea Loarei din regiunea Bordeaux, iar numele soiului provine din franțuzescul “sauvage”, adică “sălbatic“. Denumirea se referă la faptul că vițele de Sauvignon Blanc au o creștere viguroasă, asemănătoare cu cea a vițelor sălbatice. La Budureasca, parcelele ecologice de Sauvignon Blanc sunt poziționate într-o secțiune special amenajată a plantației noastre, aflată la o altitudine de peste 250m, bine delimitată de viile noastre non-ecologice. Acolo, condițiile terasate oferă nopți răcoroase și un excelent schimb termal zi-noapte.

Particularități de vinificație

2022 a fost un an destul de dificil în viile Budureasca, cu o vară secetoasă dominată de temperaturi foarte mari. Condițiile de climă au făcut ca strugurii organici albi să-și atingă maturitatea deplină mai devreme decât în alți ani de recoltă. Producția la hectar a fost mai scăzută, cu atât mai mult cu cât în viile organice nu s-a intervenit cu pesticide sau erbicide pentru a le proteja suplimentar de factorii externi. Strugurii care au făcut față căldurii au asimilat însă arome bogate, cu boabe bine proporționate ca mărime și adunate compact pe ciorchine.

Pentru acest vin ecologic am selecționat manual cei mai buni struguri din vie, care au fost presați delicat și lăsați să se macereze la rece pe pielițe între 12 și 24 de ore, cu scopul de a extrage cât mai multe arome din coajă. Apoi, mustul a fermentat la temperatura de 14°C timp de 21 de zile, limitându-se în tot acest timp contactul cu oxigenul. Vinul a căpătat astfel un plus de arome fructate și o mai bună textură. Vinificarea acestui Sauvignon Blanc s-a realizat în stil fresh, fără maturare în butoaie de stejar. Se servește cel mai bine ca aperitiv sau alături de platouri cu fructe de mare și brânzeturi fine.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.