Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Spumant Shine Alb Brut
Obținut din duo-ul clasic format din Chardonnay și Glera, acest vin spumant surprinde prin culoarea sa galben pai pal, cu reflexii verzui, și buchetul aromatic format din note delicate de coajă de păine proaspăt coaptă și accente fructate, vibrante, de mere suculente. Finalul armonios este lung, proaspăt și delicios.
Se savurează ca atare sau alături de diverse aperitive bazate pe brânzeturi, legume dar și cu pește grill, risotto cu ciuperci sau preparate din carne albă.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2024
Soi de struguri:
- Chardonnay
- Glera
Volum alcool:
11%
Cantitate:
750 ml
Treaptă de calitate:
Produs în Italia
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 8 - 10°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Portofoliul nostru de vinuri nu ar fi complet fără o colecție cuprinzătoare de vinuri spumante, realizate atât prin Metoda Tradițională (cazul spumantelor noastre premium și super-premium Prima Stilla și Classic Blanc Noir), cât și prin metoda Charmat (precum revigorantele spumante Shine). Tocmai de aceea ne-am unit forțele cu partenerii noștri din Italia, patria celebrului Prosecco, pentru a vă oferi noile spumante Budureasca Shine, acum într-o prezentare plină de stil și vervă tinerească.
Soi
Acest vin spumant este obținut din struguri de Chardonnay și Glera. Nobilul Chardonnay este întotdeauna o alegere inspirată și populară în crearea de vinuri spumante datorită structurii complexe și eleganței sale inegalabile. În schimb, Glera este un soi de origine italienească specific vinurilor de tip Prosecco, foarte cultivat în regiunea Veneto și apreciat mai ales pentru aciditatea sa crocantă și persistentă. Față de Chardonnay, considerat un soi cu un profil neutru, Glera se încadrează în familia soiurilor semi-aromate, pentru că strugurii conțin în mod natural arome fructate și florale.
Terroir
Strugurii sunt culeși din vițe-de-vie aflate pe parcele terasate ce beneficiază de un terroir excepțional pentru obținerea de vinuri spumante. Brizele Mării Adriatice se întrepătrund cu aerul curat al Alpilor, dând naștere unui mediu favorabil viticulturii. Verile calde, dar niciodată excesiv de fierbinți, și iernile blânde favorizează coacerea lentă și armonioasă a strugurilor. Solurile cu profil mineral și microclimatul zonei au contribuit decisiv la finețea și structura acestui vin spumant, conferindu-i o vioiciune ce exprimă autenticitatea și conexiunea strânsă cu terroir-ul.
Detalii de vinificație
Strugurii de Chardonnay și Glera sunt aleși atât pentru zona lor de origine, cât și pentru calitatea lor. După colectare, mustul fermentează în tancuri de inox la 18°C timp de 8 - 10 zile, echipa de vinificatori selectând cele mai bune vinuri pentru procesul de spumatizare. Vinul este apoi filtrat și transportat în rezervoare mari din oțel, împreună cu un adaos de zahăr și drojdii selecționate, unde are loc a doua fermentație în metoda Martinotti-Charmat, la temperaturi de circa 14 - 15°C. După ce atinge presiunea, conținutul de alcool și nivelul de zahăr dorit de oenologi, vinul este răcit, stabilizat la o temperatură de -2/-3°C, filtrat și în final îmbuteliat.