Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Sabrize Mini Sauvignon Blanc Sec 2023 (187ml)
Vinul ne seduce încă din start prin culoarea sa galben-verzuie. Buchetul aromatic este unul intens fructat, conturat prin note dominante de flori de soc și fructe tropicale. Gustul complex de agrișe bine coapte și finalul lung și proaspăt întregesc armonios experiența degustării.
Savurați acest vin ca atare sau alături de preparate vegetariene cu legume, pește de captură sau fructe de mare, paste cu sosuri ușoare și brânzeturi cremoase din lapte de capră.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Sauvignon Blanc
Volum alcool:
13,5%
Cantitate:
187 ml
Val. energetică / 100ml:
331 kJ / 79 kcal
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Colecția Sabrize se adresează iubitorilor de vinuri tinere și aromate cu personalitate, numele fiind de fapt contopirea unor elemente specifice terroir-ului din viile Budureasca: Sand, Salt, Sea, Brize. Eticheta aduce în prim-plan fosilele marine descoperite în solul parcelelor din care am cules strugurii folosiți pentru a crea vinurile gamei, ce datează de milioane de ani și provin din fundul de mare al anticei mări Sarmatice.
Soi
Primele mențiuni despre soiul Sauvignon Blanc datează din secolul al XVI-lea și au ca origine Valea Loarei din Franța. Soiul este apreciat la nivel mondial datorită vinurilor cu arome intens fructate și aciditate crocantă pe care le creează. Cel mai des, vinurile obținute din Sauvignon Blanc nu sunt învechite în baricuri de stejar, ci sunt vinificate fresh, pentru a pune în valoare caracteristicile varietale ale soiului. Aromele clasice de Sauvignon Blanc includ fructe tropicale, citrice, pară sau măr verde, ardei, busuioc sau sparanghel.
Terroir
Pentru acest vin, am folosit struguri culeși manual din parcele terasate aflate în secțiunea nord-estică a viilor Budureasca, plantați la altitudini de peste 250 de metri pe soluri constând într-un amestec benefic de cernoziom, calcar, pietriș și argilă. Fragmentele de fosile sarmatice descoperite în profunzimea solului au oferit strugurilor mineralele esențiale pentru ca aceștia să își împlinească potențialul maxim. Culesul s-a realizat la atingerea maturității depline, recolta de 2023 fiind una bună în vie, fără pierderi cauzate de factori naturali.
Detalii de vinificație
Strugurii nobili au fost sortați, desciorchinați, apoi lăsați să se macereze pe pielițe timp de 24 de ore la temperatură controlată de 10°C. Pentru acest vin alb sec, oenologul Budureasca a folosit noua noastră tehnologie de macerare cu ultrasunete, care ne-a permis să extragem din pielița strugurilor mai multe arome. După sistarea macerării, vinul a fost presat ușor și fermentat timp de două săptămâni cu drojdii selecționate la 14°C. Pentru menținerea prospețimii aromelor, vinul nu a fost baricat.