Mini Noble White Sec 2021 (187ml)
Galben auriu cu arome de fructe tropicale și flori de iasomie provenite de la soiul Muscat Ottonel. Gustul este intens, cu multă prospețime de mango și cantalup, susținute de aciditatea plăcută moștenită de la Sauvignon Blanc. Chardonnay-ul îmbogătește acest vin prin corpolență medie, note de stejar și vanilie, obținute prin procedeul de batonnage aplicat în timpul fermentației.
Încercați Noble White alături de risotto cu ciuperci și fructe de mare, file de pește grill sau carne de pui.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 17,85 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2021
Soi de struguri:
- Chardonnay
- Sauvignon Blanc
- Muscat Ottonel
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
187 ML
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Detalii
Despre soi & terroir
Colecția Noble a început ca un proiect personal al oenologului Budureasca, Stephen Donnelly. Pentru Noble White, Stephen a ales inspirat o combinație din trei soiuri nobile: Chardonnay, Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel.
Chardonnay-ul a fost ales datorită versatilității sale cunoscute, fiind un soi nepretențios și lipsit de stridențe, perfect adaptat la condițiile din Dealu Mare. Sauvignon Blanc a fost selectat pentru savoarea sa de fructe tropicale, aciditatea excelentă și crocănțimea sa. La final, am decis să includem și puțin Muscat Ottonel, cunoscut pentru caracterul său aromatic.
Particularități de vinificație
Pentru a crea Noble White, am cules strugurii la momente diferite din cele mai bune parcele ale noastre. Recoltarea s-a făcut numai după ce strugurii au atins maturitatea deplină, beneficiind de aproximativ 2000 de ore de soare pe parcursul anului.
Zahărul găsit natural în struguri a făcut posibilă obținerea unui nivel alcoolic mediu și a unei structuri complexe. Prin Noble White, oenologul nostru a dorită să creeze un vin alb cu o personalitate distinctă, în care fiecare soi să contribuie cu propriile sale caracteristici. Vinificarea s-a desfășurat în mod individual pentru fiecare varietate, la temperaturi controlate, acordându-se o atenție sporită pentru a obține un echilibru perfect între cele trei soiuri.