a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Clasic Fetească Regală Demisec 2021

Evaluare:
100% of 100

La rotirea paharului, vinul etalează o frumoasă culoare galben pai, cu nas floral și note de grapefrut, caracteristice soiului de struguri Fetească Regală. Gustul este echilibrat și plăcut, cu elemente de pere și gutuie coaptă, conducând spre un final prelung și proaspăt.

Se poate asocia foarte bine cu preparate culinare precum ciuperci la grătar, file de pește cu sos tartar, dar și cu piept de pui, diverse salate sau platouri de brânzeturi proaspete.

34,00 Lei
în stoc
SKU
clasic-fr
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
7

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Fetească Regală

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

I.G. Dealurile Munteniei

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Clasic Alb de Budureasca Sec 2019
Clasic Cabernet Sauvignon 2019 Sec
Clasic Cabernet Sauvignon Sec 2020

Detalii

Despre soi & terroir

Feteasca Regală este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate soiuri de struguri albi din țara noastră. A fost descoperit la începutul secolului XX în inima Transilvaniei și de atunci s-a răspândit în majoritatea podgoriilor din România. Strugurii de Fetească Regală sunt semi-aromați, precum cei de Chardonnay, iar în anii mai călduroși asimilează o cantitate mare de tanini în pieliță și mult zahăr în fruct (peste 220 g/l).

Gustativ și olfactiv, în vinurile obținute din soiul Fetească Regală regăsim, printre altele, arome de flori de câmp, trandafiri, banane, piersică, pere, gutui sau caise. Soiul este extrem de versatil și iubit de oenologi pentru că poate fi folosit în aproape toate categoriile de vin – de la sec și demisec, până la dulce, sau de la vin liniștit, până la spumante premium. 

Particularități de vinificație

Pentru producerea acestui vin demisec din gama Clasic, viticultorii au cules strugurii nobili de Fetească Regală după atingerea maturității depline. Recolta din 2021 a fost destul de prielnică pentru soi, cu o cantitate suficientă de ploi și peste 2000 de ore de strălucire a soarelui, ceea ce a permis oenologilor noștri să obțină acest vin alb cu o multitudine de arome fructate și florale, gata să-și găsească cu ușurință locul lângă preparatele culinare favorite ale românilor.

După inspecția și zdrobirea strugurilor, mustul a fost fermentat fără contact cu coaja, rezultând un lichid limpede de culoare galben-pai. Fermentația a turat până la trei săptămâni și s-a desfășurat la temperaturi controlate de 16-18°C. Acest lucru, cumulat cu calitatea superioară a strugurilor din viile Budureasca, a făcut posibilă crearea unui vin Fetească Regală cu un intens caracter fructat și floral.

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.