a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Dark Maiden of Transylvania Fetească Neagră 2018

Evaluare:
100% of 100

Una dintre iubite ale lui Dracula, The Dark Maiden avea trupul unei zeițe, cu ochi negri magnetici și părul negru și lung. Spiritul ei sălbatic și atitudinea rebelă l-au intrigat pe Contele Întunecat al Transilvaniei, care a sedus-o într-o aventură romantică ce i-a adus sfârșitul.

Vin de culoare roșu-rubiniu, cu arome îmbietoare de gem de prune și vanilie. Gustul amintește de fructe de pădure coapte, cu o structură de corpolență medie, completată de taninuri ferme. Postgustul lung și catifelat este datorat învechirii vinului pentru 12 luni în baricuri de stejar franțuzesc.

Se potrivește de minune cu fripturi din carne de vită, porc și miel, servite cu legume la grătar. Foarte bun și alături de brânzeturi maturate.

53,00 Lei
în stoc
SKU
dark-maiden-fn
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
11

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2019

Soi de struguri:

 • Fetească Neagră

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Royal Maiden of Transylvania Fetească Regală Sec 2019
Bright Maiden of Transylvania Fetească Albă Sec 2020
Bright Maiden of Transylvania Fetească Albă Sec 2019

Detalii

Colecție

Din tenebrele castelului, de unde Dracula își exercită de secole puterea sa irezistibilă, se naște povestea colecțiilor The Dark Count of Transylvania & Maidens of Transylvania. Este Contele o creatură a întunericului sau doar un nobil neînțeles, condamnat la suferință eternă? Aceasta este enigma pe care însăși iubitele lui Dracula încearcă să o descifreze, atrase de seducătoarea și misterioasa personalitate a Contelui.

Soi

Feteasca Neagră este probabil cel mai popular soi românesc. Soiul face parte din familia strugurilor teinturieri, care au nu doar pielița închisă la culoare, ci și pulpa fructului. Vinurile din Fetească Neagră sunt extractive și corpolente, cu taninuri consistente și bine conturate. De asemenea, Feteasca Neagră se pretează la o învechire îndelungată în baricuri de stejar. Aromele tipice sunt cele de mure, cireșe negre și fructe de pădure, cu accente de ciocolată sau de vanilie în funcție de tipul de stejar ales la maturare.

Terroir

Aceast vin a fost creat din struguri culeși din secțiunea de nord a plantației, unde altitudinile depășesc 350 de metri, solurile sunt bogate în calcar și argile, iar aerul răcoros din timpul nopții asigură un ciclu termal zi-noapte excepțional. Unele din vițele-de-vie plantate în această regiune au o vechime de peste 20 de ani. Avantajul principal al vițelor bătrâne este că au rădăcini ce pătrund la mare adâncime, reușind să extragă mai mulți nutrienți din sol.

Detalii de vinificație

După presarea strugurilor, mustul a fost macerat la rece pe pielițe și fermentat în tancuri de inox timp de 14 zile la temperatura de 28°C. După fermentația alcoolică a început fermentația malolactică, care a conferit vinului o structură fină și taninuri ferme. Când fermentația s-a încheiat, o parte din cantitatea totală a acestui vin a fost învechită pentru 12 luni în baricuri de stejar franțuzesc. Astfel, am obținut un vin cu un buchet aromatic deosebit, îmbogățit suplimentar de cele șase luni de învechire la sticlă petrecute în pivnița cramei.

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.