a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Cuvée Regia Noir Demisec

Vinul ne atrage cu o culoare roșu granat și ne învăluie cu aromele sale conturate în jurul notelor de condimente și prune proaspete. Gustul amintește de fructele de pădure proaspăt culese, oferind senzații plăcute pe palatin. În pahar, corpolența este medie, vinul închizându-se cu un postgust lung și dulceag.

Se recomandă servirea acestui vin ca atare, pe post de aperitiv, sau în combinație cu preparate fine din carne de porc, vită sau curcan.

20,00 Lei
în stoc
SKU
cuv-regia-noir
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
4

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021 - 2022

Soi de struguri:

 • Fetească Neagră
 • Pinot Noir

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

I. G. Dealurile Munteniei

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Cuvée Regia Rosé Demisec
Cuvée Regia Blanc Demisec

Detalii

Colecție

Gama de vinuri Cuvée Regia conține cupaje proaspete și fructate, ideal de savurat la petreceri și ocazii speciale ce merită sărbătorite cu un vin de o bună calitate la un preț avantajos. Vinurile din colecția Cuvée Regia sunt realizate din struguri proveniți din regiunea geografică Dealurile Munteniei. Conținutul alcoolic mai scăzut și capacul cu filet (screwcap) la transformă în alegerea ideală pentru consumul la evenimente prelungite.

Soi

Pentru Cuvée Regia Noir, oenologii cramei au ales o combinație româno-franțuzească formată din 70% Fetească Neagră și 30% Pinot Noir. Feteasca Neagră oferă vinurilor o excelentă structură, taninuri catifelate și arome primare de fructe de pădure, magiun de prune și condimente. Pinot Noir oferă, în schimp, o structură catifelată și taninuri mai blânde, cu note principale ce ne duc cu gândul la cireșe coapte sau alte fructe roșii.

Terroir

Strugurii folosiți pentru a obține acest vin demisec au fost culeși din vie în a doua jumătate a lunii septembrie, de pe parcele poziționate în zone diferite ale plantației noastre, la altitudini cuprinse între 180 și 250 de metri. Vițele-de-vie din aceste plantații însorite sunt tinere, intrate pe rod de 8-10 ani și beneficiază de cernoziomuri fertile cu un bun drenaj natural, foarte potrivite pentru a obține vinuri pline de arome proaspete.

Detalii de vinificație

După o macerarescurtă pe pielițe, la temperaturi controlate de circa 10°C, fermentarea celor două vinuri s-a făcut la 23-25°C, pentru a extrage arome și maximum de fruct din fiecare soi. După fermentare, oenologii au cupajat cele două vinuri cu scopul de a obține un bun echilibru între aciditate și senzația de dulce datorată zaharurilor naturale. Astfel, s-a obținut o licoare ușor de băut, vinificată cu fermentație malolactică – ceea ce a îmbunătățit organoleptic vinul.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.