a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

8 Barrels Sec 2016

Evaluare:
94% of 100

8 Barrels este un asamblaj de excepție al Cramei Budureasca, având o superbă culoare rubiniu închis, cu arome de afine și gust de cireșe negre complementate de note subtile de tabac. Taninurile sunt moi, bine integrate, oferind vinului un postgust pe cât de intens, pe atât de persistent.

Este ideal atunci când se combină cu preparate precum piept de rață, fripturi premium din carne de vită sau porc și paste cu sosuri bogate pe bază de carne.

126,00 Lei
în stoc
SKU
8-barrels
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
25

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2016

Soi de struguri:

 • Shiraz
 • Cabernet Sauvignon
 • Merlot

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Detalii

Despre soi & terroir

Pentru asamblajul 8 Barrels, am ales trei soiuri de struguri negri de renume internațional: Shiraz, Cabernet Sauvignon și Merlot. Toate cele trei soiuri s-au dezvoltat armonios în viile noastre din Dealu Mare, pe parcele poziționate la altitudini de peste 300 de metri. Acolo solul este predominant argilos, foarte bogat în calcar, ceea ce ajută la reținerea umezelii pentru o durată mai mare de timp chiar și pe vreme aridă.

Fiind un asamblaj în care predomină în proporție covârșitoare Shirazul, în vin vom găsi caracteristicile tipice ale soiului, precum arome puternice de fructe roșii zemoase, complementate de accente de piper negru. Celelalte soiuri din componență, Cabernet Sauvignon și Merlot, contribuie cu influențe de mure, coacăze și cireșe negre, dar și cu note fine de tutun și lemn datorate maturării îndelungate în baricuri de stejar.

Particularități de vinificație

Cele trei vinuri din care a fost creat asamblajul 8 Barrels au fost vinificate individual și învechite până la doi ani fiecare în 8 butoaie de stejar. Prima ediție a fost produsă în anul 2014 ca un cadou special pentru Președintele Republicii Popuplare Chineze, Xi Jinping. Pentru că vinul a avut mare succes, producția sa a fost repetată, fiecare nouă ediție fiind limitată însă la doar 8 baricuri.

Vinul semnifică alăturarea a două civilizații străvechi, iar semnul grafic – dragonul dacic și dragonul chinezesc împreunați sub forma cifrei 8 – reprezintă simbolul îmbinării perfecte, al bunăstării și succesului. Strugurii folosiți pentru acest asamblaj au fost culeși din vițe de vie cu vechimea de peste 20 de ani aflate în zonele cu cea mai mare altitudine din viile Budureasca. Mustuiala a fost macerată la rece împreună cu pielițele strugurilor peste trei săptămâni, obținând astfel extra complexitate și o mai mare intensitate a culorii și aromelor.

Review-uri 7

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.