Organic Rose 2017
Culoare roz închis, obținută prin presarea delicată și naturală a strugurilor organici de Merlot. Bine structurat și cu o concentrație alcoolică medie, acest vin are o aromă proaspătă de fructe tipice sezonului estival și un gust intens ce persistă agreabil.
Se recomandă asocierea cu preparate din pește, fructe de mare sau carne albă. Se poate servi la fel de bine și simplu, ca aperitiv sau împreună cu diverse tipuri de brânzeturi. Încercați-l alături de frigărui cu bucăți din carne de pui, ardei gras și ceapă.
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
Struguri:
- Merlot
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rose
Volum alcool:
13,5%
Cantitate:
75 cl
An recoltă:
2017
Asocieri culinare:
Obținerea unei plantații certificate bio presupune tratarea strugurilor și a frunzelor de viță de vie doar cu produse atestate ecologic. Substanțele precum și tratementele chimice nu sunt permise. Foarte importantă este monitorizarea plantației pe tot parcursul anului pentru a se asigura calitatea dorită. Strugurii organici de Merlot sunt mai întâi culeși manual, cu maximă atenție, iar apoi presați delicat pentru a nu extrage prea mult pigment din pieliță. Procesul de fermentație pentru Organic Rose are loc la temperatura la 14°C, timp de aproximativ 3 - 5 săptămâni.
Vin realizat din struguri organici culeși la maturitate deplină (D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare).
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 8 - 10°C.