Origini Vinotecă Noble Five Sec 2011
Vinul se revarsă în pahar cu o culoare rubiniu închis, cu bordură cărămizie. Aromele complexe se conturează treptat în jurul fructelor mici și negre de pădure, cu note de condimente fine și tușe de stejar. În gust se simt frunctele de pădure mature și zemoase, gemul de mure și afine, scorțișoară și cuișoare. Taninurile moi, modelate de perioada lungă petrecută în baric, conduc experiența degustării spre finalul persistent.
Excelent când este asociat cu mușchiuleț de porc la cuptor în crustă de ierburi, fripturi de vită, costițe de miel cu sos acrișor sau brânzeturi maturate.
Eliberat în ediție limitată de doar 300 de sticle, acest vin se livrează în cutie de colecție din lemn și include un certificat de autenticitate.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2011
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Shiraz
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Pinot Noir
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă decantarea vinului aproximativ 60 de minute, apoi servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Origini Vinotecă Noble Five 2011 este prima ediție a vinului reper ce poartă semnătura oenologului nostru Stephen Donnelly, un asamblaj din cinci soiuri ce se aseamănă unei vechi familii regale.
Cabernet Sauvignon este Regele Impunător, cu ale sale taninuri îndrăznețe și note condimentate. Pinot Noir este Regina, cu un buchet de fructe de pădure și taninuri moi, catifelate. Merlot este Prințul Vârstnic, cu personalitate și final lung, plăcut. Shiraz este Tânărul Prinț, cu arome vioaie de coacăze negre și piper. Iar Feteasca Neagră este Prințesa: carismatică, delicată și elegantă.
Particularități de vinificație
Vinificarea acestui asamblaj s-a făcut separat pentru fiecare varietate în parte. Pentru o extracție eficientă, mustul a avut o macerare clasică timp de peste 20 de zile. Vinurile au fost maturate apoi în butoaie de stejar românesc, american și franțuzesc timp de 14 luni, în funcție de evoluția fiecăruia până la echilibrul perfect între structură și arome.
Numai cele mai bune butoaie au fost alese pentru a forma asamblajul Noble Five. A fost nevoie de încă trei luni de fine ajustări pentru a perfecționa amestecul, timp în care oenologul Stephen Donnelly a căutat procentajul potrivit din fiecare soi pentru a atinge echilibrul dorit.